For å feire 5-årsjubileet for Superhost-programmet, trekker vi frem noen av de utrolige vertene som har vært Superhoster helt siden starten.

Denne måneden markerer femårsdagen for Airbnbs Superhost-program, og vi feirer den viktige milepælen ved å sette fokus på noen av de mange utrolige vertene som har oppnådd Superhost-status om og om igjen. Tro det eller ei, men over 3000 verter har klart å oppnå Superhost-status for alle 20 kvartalene på rad siden programmet startet i 2014! Vi ville vite: Hva skal til for å være Superhost i fem år på rad? Her deler et utvalg av fascinerende verter, som har vært Superhoster gjennom 20 kvartaler, sine historier og unike tilnærminger for å ta gjestfriheten til neste nivå.

Larrelle, Huskisson, Australia

Til tross for at de beskriver seg selv som introvert, bestemte hun og ektemannen seg for å bli Airbnb-vertskap ved å leie ut den romslige gjestehytta på ranchen like utenfor den populære strandbyen Huskisson i Australia. “Jeg tror det har kommet helt naturlig, noe som overrasker meg fordi jeg ellers er en reservert person som trives bedre i selskap av dyr. Men jeg liker virkelig å møte mennesker, høre om deres opplevelser og dele det vi har her,” sier Larrelle. “Jeg elsker å se gleden i folks ansikter når de omgås med familien og dyrene mine.” 

Gjestene deler eiendommen med tre hester og en flokk ville kenguruer. “Det er veldig givende for meg, særlig å se hvordan barn reagerer, når de kommer fra hjem hvor de ikke har hund, for ikke å snakke om hester og kenguruer”, sier hun. Larelle mener at den 20-kvartal lange Superhost-statusen skyldes at hun tilbyr gjestene et nøye utvalgt sted som er tilstrekkelig langt fra mas og kjas fra attraksjonene i området.  Hun gir også unike muligheter til å finne roen, komme i kontakt med naturen og delta så mye eller så lite i gårdslivet som de er interesserte i. “Vi har mange gjester som vil bli med meg ut og mate dyrene eller hjelpe til med å strigle hestene”, sier hun. “Og gjestene våkner opp til kenguruer som hopper rundt rett utenfor vinduene deres. Du er ikke noe du ser overalt. “

Vicky, Penzance, Storbritannia

I 2006 flyttet Vicky og partneren Joe fra London til Penzance langs den forrevne Cornwall-kysten i Storbritannia, for å oppfylle drømmen om å starte et platestudio og indiemusikkselskap nær havet. Paret kjøpte et fantastisk viktoriansk steinhus og utstyrte det med antikke møbler, instrumenter og ting som uttrykker den unike stilen og kreativiteten deres. Da de innså hvor godt de likte å åpne hjemmet sitt for musikerne de jobbet med, bestemte de seg for å gjøre enda mer ut av det ved å bli Airbnb-verter.

Vicky mener hun har oppnådd superhost-status i 20 kvartaler på rad gjennom gleden hun får av å vise gjestene det vakre ved dette stedet som hun nå kaller for hjemme. For de som er interesserte, har gjestene hatt den unike muligheten til å utforske innspillingsstudioet og, ved noen anledninger, også fått møte musikerne som arbeider der (noen av dem turnerer internasjonalt og er ganske kjente). Men fremfor alt liker hun å dele gjestfriheten sin og få personlig kontakt med gjestene. “Jeg lager en deilig, sunn frokost og snakker med dem om livene deres, og jeg gir anbefalinger hvis de ønsker det”, sier hun. “Og noen ganger oppstår det en naturlig kontakt. Jeg mener, vi har sittet og spist frokost i to timer og så innser gjestene at de faktisk er her for å utforske Cornwall! “

Daisuke & Hila, Fujieda, Japan

Daisuke og Hila drømte om å eie et historisk hjem i en av de nydelige landsbyene i nærheten av Fujieda i Japan, hvor de kunne være vertskap for reisende og introdusere dem for kulturen i denne regionen. Men tradisjonelt nedarves boliger i generasjoner, så de visste at det ville bli vanskelig å finne et hus de kunne kjøpe. Da de endelig fant det 96 år gamle tradisjonelle huset hvor de nå er verter for gjester fra hele verden, var det sørgelig forfallent. De renoverte det grundig og forvandlet det til en base for å utforske landskapet og vise gjestene sider av Japan som de aldri kunne fått oppleve uten en lokal guide. 

Helt siden starten av superhost-programmet har paret fortjent statusen som gjestenes favoritter for den personlige og unike gjestfriheten deres. “En uke før gjestene ankommer, kontakter vi dem for å få en idé om hva de ønsker å gjøre,” sier Daisuke. “Og så henter vi dem fra nærmeste togstasjon og viser dem ting på veien til hjemmet vårt – rismarkene, bambusskogen, de grønne te-markene, landsbyen … det er en fin mulighet til å knytte den første kontakten.” 

“Vi stopper ved en dagligvarebutikk og hjelper dem å kjøpe mat, for selvfølgelig er alt på japansk,” tilføyer Hila. “Og de fleste gjestene liker at vi lager middag til dem.”

I tillegg til å være vert, dyrker Daisuke og Hila bambus som lokale håndverkere bruker til å lage tradisjonelle gjenstander av, som vevde kurver, lampeskjermer og vesker. Gjestene kan oppleve innhøsting av bambus eller bli med Daisuke til et verksted der bambusen blir vevet. Det er en fin mulighet, ikke bare til å dele kulturen de elsker, men også en verdifull anledning for de lokale landsbyboerne til å møte nye mennesker fra hele verden. 

“Du vet, med noen mennesker får du virkelig kontakt. En gjest ga meg te som de hadde med seg hjemmefra og sa at: ‘Dette er det 32. Airbnb-oppholdet vårt, og vi har aldri opplevd en så fantastisk gjestfrihet, “sier Hila. “Og da begynte jeg å gråte. Jeg ble både glad og forlegen. “

Younghee, Gwanju-si, Sør-Korea

Da billedkunstneren Younghee og mannen hennes Dongwook flyttet tilbake til Korea etter å ha oppdratt barna sine i USA og Japan, bestemte de seg for å bygge et unikt, moderne hjem som uttrykte den kunstneriske visjonen deres – Lemon House, som kan skryte av et kunstgalleri, storslagen utsikt over Gwanju-si-landskapet, og et unikt sitronformet vindu i suiten i øverste etasje. “Sitroner er et motiv jeg ofte bruker i kunsten min,” sier Younghee. “Det er lett og livlig, og barnebarna mine har likt å leke her.” 

Younghee og Dongwook mener opplevelsen av å bo i utlandet har gitt dem mot til å prøve seg som Airbnb-vertskap. Og de har opplevd stor suksess som superhosts i 20 påfølgende kvartaler. “Min mann og jeg levde enkelt,” sier Younghee. “Vi syntes det var en spennende tanke å møte folk med forskjellige yrker, og til og med fra forskjellige generasjoner. Jeg tenkte det ville være en flott anledning for å fortelle om livserfaringene mine og oppmuntre andre til å følge drømmene sine. ” 

Younghees vertsrutine inkluderer å pynte huset med friske markblomster, tilberede en deilig frokost hver morgen og bidra til at gjestene får oppleve den lokale kulturen og miljøet på måter de har interesse av. Noen av gjestene nevner i anmeldelsene at hun og mannen har tatt dem med på innkjøp, vist dem rundt på et museum, eller til og med tatt dem med på fotturer. “For meg handler det ikke bare om å tilby overnatting,” sier Younghee, “det er en kulturell utveksling. Vi ser på vertskap som en tjeneste for andre, noe som til gjengjeld stimulerer oss på et følelsesmessig plan. “

Nalin, New Delhi, India

I den tiden Nalin reiste rundt i 45 land i jobben som programvareutvikler, ble han lei av ensformige bedriftshoteller og begynte å bo i Airbnbs for å oppleve noe som føltes mer hjemlig. Han møtte så mange interessante mennesker underveis at han bestemte seg for å gjengjelde tjenesten ved å være vert for reisende i hjembyen New Delhi. “Jeg ble lidenskapelig opptatt av å være vert etter at jeg begynte med det,” sier han. “Innerst inne er jeg selv en vandrer. Og gjennom vertskap og reiser har jeg nå en vennskapelig forbindelse i nesten alle større byer rundt i verden. “

Nalin har oppnådd superhost-status i 20 påfølgende kvartaler, en prestasjon han mener må komme av ønsket han har om å få kontakt med gjester og vise dem mest mulig gjestfrihet. “Jeg vil at gjestene skal føle at dette er hjemmet deres, selv om de bare bor i fem dager,” sier han. “Du er ikke en utenforstående som har bestilt dette stedet – du hører til her.”

Nalins Airbnb-vertskap har vokst fra den opprinnelige enheten hans til åtte leiligheter som han personlig administrerer, og han tilbyr hver av gjestene sine ting som friske blomster og Amazon Echo, i tillegg til den graden av veiledning og kontakt som de måtte foretrekke. “Jeg liker alltid å møte gjester under oppholdet og hjelpe dem å finne frem i byen, basert på hva de liker,” sier han. “Jeg forteller dem at: ‘Hvis du er ute i byen og trenger en anbefaling for et sted å spise eller noen å dele et måltid med, så bare ring meg.’ Det er viktig å få gjestene til å føle seg som en del av familien min. “