Het is alweer een jaar geleden dat we het Superhost programma lanceerden en in die periode hebben wereldwijd al meer dan 85.000 mensen de Superhost-status ontvangen voor hun buitengewone gastvrijheid. Wij vieren de eerste verjaardag van het Superhost programma en daarom hebben we vijf Superhosts gevraagd om ons te vertellen over de manier waarop ze hun gasten een geweldige reiservaring geven.

VR1

Vonnie en Ray in Sydney, Australië

Laten we beginnen met Vonnie en Ray die hun gasten verwelkomen op het balkon, waar ze elkaar kunnen ontmoeten en samen genieten van een glas wijn en de prachtige tuin.

VR2

Ze besloten om te wachten met de verkoop van hun huis om zo de gasten te kunnen ontvangen die maanden geleden al gereserveerd hadden. Ze wilden de reservering niet annuleren omdat ze tijdens het boekingsproces een band hadden opgebouwd met de gasten.

[su_table]

SH-Anniversary-Assets-20 Betrokkenheid
Superhosts annuleren geen bevestigde reserveringen, tenzij er sprake is van verzachtende omstandigheden.

[/su_table]

B1

Bianca in Lengkong Tiga, Singapore

Vonnie en Ray vinden het ontzettend belangrijk dat elke reservering door kan gaan, terwijl Bianca zich vooral richt op het beheren van haar inbox… Wanneer Bianca een reserveringsaanvraag krijgt via haar mobiele telefoon, dan antwoordt ze snel om de reservering te bevestigen. Verder stuurt ze al haar gasten een e-mail met de belangrijkste dingen over haar huis, één dag voordat haar gasten arriveren.

[su_table]

SH-Anniversary-Assets-20 Hoge Responsgraad
Snel reageren op gasten geeft ze het gevoel dat ze serieus genomen worden. Superhosts hebben een responsgraad van 90% of hoger omdat ze snel antwoorden.

[/su_table]

B3

Bianca ruimt samen met haar schoonmaakster het huis op, zodat ze zich allebei kunnen richten op bepaalde taken. Terwijl Belinda bezig is met afstoffen en stofzuigen, maakt Bianca de badkamer schoon. Ze poetst de douche, zorgt voor een glanzende spiegel en gebruikt een kleine robot, Hobot genaamd, om de ramen te wassen.

B2

Ze deed extra haar best bij de aankomst van een groep gasten waarmee ze geen gemeenschappelijke taal sprak. Daardoor was het extra belangrijk om de gasten rond te leiden, zodat ze zich vertrouwd, tevreden en thuis zouden voelen.

B4

Op de dag dat de gasten vertrekken laat ze altijd een briefje achter om ze te bedanken voor het prettige verblijf.

D1

Dora in Rome, Italië

Bianca probeert meer reserveringen te krijgen door gasten aan te moedigen om terug te komen, terwijl Dora tips uitwisselt met andere verhuurders om gasten aan te trekken. Tijdens de Airbnb meetups geniet Dora ervan om andere verhuurders te ontmoeten en tips, oplossingen en ideeën te delen. Ze blijft in contact met de verhuurders die ze ontmoet, zodat ze elkaar kunnen ondersteunen en adviseren.

D2

Bijna elke week werkt ze haar kalender bij om ervoor te zorgen dat haar beschikbaarheid en de prijzen overeenkomen met de laatste reistrends in Rome.

D3

Gasten waarderen de verzorgende en moederlijke stijl van verhuren van Dora—ze vertellen haar dat ze zich daardoor thuisvoelen, en zij is nieuwsgierig en houdt ervan om nieuwe mensen te ontmoeten. Ze laat haar gasten beslissen of ze van hun privacy willen genieten of dat ze met haar en haar vrienden willen eten en uitgaan. Haar gasten waarderen dit ontzettend, zo blijkt uit de vele vijf-sterren recensies.

[su_table]

SH-Anniversary-Assets-21 Vijf-Sterren Recensies
Superhosts zorgen voor advertenties met enthousiaste recensies. Minstens 80% van de recensies die ze ontvangen hebben vijf sterren.

[/su_table]

T1

Troy in Pequea, Pennsylvania, Verenigde Staten

Net als Bianca, houdt Troy ervan om in contact te komen met andere verhuurders. Tijdens de jaarlijkse Airbnb Open ontmoet hij verhuurders uit de hele wereld.
T2

Hij zorgt ervoor dat de kamer altijd klaar is voor de volgende gast, en er schone lakens klaarliggen. Hij gebruikt zijn telefoon en tablet om te controleren of er nieuwe reserveringen binnenkomen, waardoor hij vaak verhuurders heeft en veel ervaring op kan doen.

[su_table]

SH-Anniversary-Assets-20 Verhuurderservaring
Superhosts ontwikkelen hun eigen stijl en gastvrijheid door veel verschillende gasten te ontvangen. Ze hebben hun ruimte minimaal 10 keer verhuurd in het afgelopen jaar.

[/su_table]

T3

Troy’s gasten zullen hun verblijf niet snel vergeten: hij heeft zes geiten, kippen en pauwen op zijn land. Hij heeft ook nog twee honden, twee katten en een vogel.

END

We feliciteren al onze geweldige Superhosts!

Ontdek hoe jij je kunt kwalificeren als Superhost.

Vonnie & Ray’s Ruimte – Bianca’s Ruimte – Dora’s Ruimte – Troy’s Ruimte