We hebben gezien dat er de laatste tijd veel discussie is over de bijgewerkte Superhost-criteria, dus willen we graag uitleggen waarom we deze update hebben doorgevoerd.

Het Superhost-programma erkent de beste en meest iconische verhuurders op Airbnb. Sinds het begin moest je aan verschillende criteria voldoen om een Superhost te kunnen zijn. Je moest ten minste tien keer per jaar gasten ontvangen, je mocht nul annuleringen hebben (behalve bij verzachtende omstandigheden), je moest binnen 24 uur reageren op 90% van de berichten die je ontving en 80% van je beoordelingen moesten vijf sterren zijn.

De eerste drie criteria blijven hetzelfde, maar vanaf juli 2018 hoeven Superhosts niet langer vijf-sterrenrecensies te hebben in 80% van de gevallen, maar moeten ze een gemiddelde score hebben van 4,8.

Er zijn verschillende redenen waarom we besloten hebben om deze wijziging door te voeren. Ten eerste, omdat het gemakkelijker te begrijpen is. De beste feedback die we kregen over de criteria van het oude programma was dat gasten niet intuïtief konden begrijpen wat er precies nodig was om een ​​Superhost te zijn. Door de verandering te maken van ‘in 80% van de gevallen vijf-sterrenrecensies’ naar een algemene beoordeling van 4,8, kunnen gasten gemakkelijker begrijpen wat het inhoudt om een ​​Superhost te zijn. Bovendien zorgt het overschakelen naar een algemene beoordeling van 4,8 sterren voor consistentie in onze nieuwe programma’s, zoals Collecties en Plus – waarvoor een algemene beoordeling van 4,8 en verschillende andere criteria nodig zijn.

Als we naar onze meest recente data kijken, zien we dat tussen de 90% en 95% van onze Superhosts geen enkel probleem zal hebben om in aanmerking te komen voor de nieuwe criteria van het Superhost-programma. Uiteindelijk is het ons doel om zoveel mogelijk Superhosts te hebben en alle verhuurders de mogelijkheid te geven om hun gasten een geweldig verblijf te bieden, die geweldige recensies opleveren. Ons plan is om voortdurend en nauwlettend in de gaten te houden hoe deze standaarden van invloed zijn op het Superhost-programma en deze te evolueren op basis van wat werkt en wat niet. We stellen de feedback die jij tot nu toe hebt gegeven ontzettend op prijs en we kijken ernaar uit om met jou samen te werken om meer duidelijkheid over en consistentie aan het programma te geven.