Vi har lagt märke till en hel del diskussion nyligen om de uppdaterade Superhost-kriterierna, så vi ville ta tillfället att förklara varför vi gjort denna uppdatering.

Superhost-programmet erkänner de bästa och mest ikoniska värdarna på Airbnb. Sedan programmet startade har du behövt uppfylla flera kriterier för att vara en Superhost. Du har behövt vara värd för minst 10 vistelser per år, haft noll annulleringar (bortsett från förmildrande omständigheter), svarat på 90 % av mottagna meddelanden inom 24 timmar och fått 80 % 5-stjärniga betyg.

De första 3 kriterierna förblir desamma, men med början i juli behöver Superhosts nu i stället för 80 % 5-stjärniga omdömen upprätthålla ett totalbetyg på 4,8.

Det finns flera anledningar till att vi bestämt oss för att genomföra denna ändring. Först och främst, eftersom det blir enklare och lättare att förstå. Något av den bästa feedback vi fått om de gamla programkriterierna var att många gäster inte intuitivt kunde förstå vad som krävdes för att vara en Superhost. Genom att ändra från 80 % 5-stjärniga omdömen till ett totalbetyg på 4,8 kan gäster lättare förstå vad det innebär att upprätthålla en Superhost-status. Dessutom medför övergången till ett totalbetyg på 4,8 stjärnor också förenlighet med våra nya program, som t.ex. Kollektioner and Plus, vilka kräver ett totalbetyg på 4,8, bland flera andra kriterier.

När vi tittar på vår senaste data uppskattar vi att mellan 90 % och 95 % av våra Superhosts inte kommer att ha något problem att kvalificera sig för Superhost-programmet enligt de nya kriterierna. I slutändan är det vårt mål att ha så många Superhosts som möjligt och att alla värdar tillhandahåller fantastiska gästupplevelser värda fantastiska omdömen. Vår plan är att fortsätta att noggrant övervaka hur dessa standarder påverkar Superhost-programmet och utveckla dem utifrån vad som fungerar och vad som inte gör det. Vi uppskattar verkligen den feedback du har lämnat hittills och vi ser fram emot att arbeta med dig framöver för att ge programmet ytterligare tydlighet och konsekvens.