English  Español  中文 —  Deutsch  Français  Italiano — 日本語  한국어  русский  Português  Nederlands

Als verhuurder ben je trots op de geweldige gastvrijheid die je gasten van elke achtergrond biedt. Hier horen ook mensen met beperkingen bij, en met wat kleine aanpassingen maak je de pagina van je ervaring gemakkelijk toegankelijk.

Suzanne is Accessibility Market Manager bij Airbnb, moet altijd gebruik maken van een rolstoel en ze maakt zich hard maakt voor toegankelijkheid in de reisindustrie. Samen met haar willen we het belang van rekening houden met de mobiliteit van gasten met je delen, wanneer je je ervaring samenstelt en je deelnemers begeleidt.

Toegankelijkheid toevoegen aan de pagina van je ervaring

Hoewel je geen officiële training gevolgd moet hebben om gasten met een beperking te ontvangen, is het belangrijk dat je nadenkt over hoe je je kunt voorbereiden op alle soorten gasten die je ervaring reserveren. Neem even de tijd om naar de behoeften van je gasten te kijken. Moeten ze trappen lopen? Is de locatie rolstoeltoegankelijk?

Ga naar je ervaring (airbnb.com/host/experiences) en zoek onder Vereisten voor Gasten naar het gedeelte Aanvullende Vereisten. Hier kun je het kopje ‘Toegankelijkheidsinformatie’ aanmaken.

 

Als je ervaring plaatsvindt op één locatie, overweeg dan om de onderstaande informatie toe te voegen die van toepassing is op jouw ervaring:

  • Toegang zonder drempel: Als de locatie geen drempelvrije toegang heeft en er geen hellingbaan of alternatieve ingang is, kunnen gasten met een mobiliteitsprobleem niet deelnemen.
  • Draaicirkel: Een kleine of nauwe ruimte kan het rolstoelgebruikers lastig maken om zich makkelijk voort te bewegen.
  • Rolstoeltoegankelijke toiletten: Het is voor gasten belangrijk om te weten of er een geschikt, rolstoeltoegankelijk toilet beschikbaar is tijdens de ervaring.
  • Parkeergelegenheid voor mindervaliden: Openbaar vervoer kan lastig zijn voor gasten met een lichamelijke beperking, dus is het handig om informatie over een nabijgelegen parkeerplaats voor mindervaliden toe te voegen.
  • Speciale apparatuur: Als je aangepaste of verstelbare apparatuur kan bieden tijdens je ervaring, laat dit gasten dan zeker weten! Het kan de ervaring een stuk leuker maken voor gasten met een lichamelijke beperking.

Hier volgt een voorbeeld van de toegankelijkheidsinformatie die je kunt toevoegen aan de pagina voor een kleinschalig concert:

Er zijn 3 trappen vanaf de stoep om de hoofdingang van de locatie te bereiken, maar de zij-ingang is op stoephoogte. De locatie heeft een open en zeer ruime indeling. Met een rolstoel kun je je gemakkelijk voortbewegen. Daarnaast heeft de locatie een rolstoeltoegankelijk toilet met handgrepen en een trekkoord voor noodsituaties. Er is geen parkeergelegenheid bij de locatie, maar op 200 meter afstand vind je een openbare parkeerplaats met 5 plekken voor mindervaliden. De parkeerkosten zijn £10 voor 3 uur. Aan mijn ervaring kunnen gasten met een visuele beperking, auditieve beperking, een cognitieve beperking of leermoeilijkheden deelnemen. Neem even contact op om je specifieke behoeften te bespreken voor je reserveert.

Als je ervaring plaatsvindt op meerdere locaties, overweeg dan om de onderstaande informatie toe te voegen die van toepassing is op je ervaring:

  • Drempelvrije route: Wanneer je een rondleiding geeft zonder trappen te hoeven lopen, kunnen er veel meer gasten deelnemen aan je ervaring, waaronder rolstoelgebruikers en gasten met een wandel- of kinderwagen.
  • Vlak terrein: Door onderdelen van je route met steile hellingen of een hobbelige ondergrond te benadrukken, kunnen gasten met mobiliteitsproblemen makkelijker bepalen of ze zich daarover kunnen voortbewegen.
  • Rolstoeltoegankelijke toiletten: Het is voor gasten belangrijk om te weten of er een geschikt, rolstoeltoegankelijk toilet beschikbaar is tijdens de ervaring.
  • Parkeergelegenheid voor mindervaliden: Openbaar vervoer kan lastig zijn voor gasten met een lichamelijke beperking, dus kan het handig zijn informatie over een nabijgelegen parkeerplaats voor mindervaliden toe te voegen.
  • Speciale apparatuur: Als je aangepaste of verstelbare apparatuur kan bieden tijdens je ervaring, laat gasten dit dan zeker weten! Het kan de ervaring een stuk leuker maken voor gasten met een lichamelijke beperking.

Hier volgt een voorbeeld van de toegankelijkheidsinformatie die je op de pagina voor een wandeltocht kunt toevoegen:

We komen helemaal geen trappen tegen tijdens de route, en we steken de weg altijd over op een oversteekplaats met een aflopende stoeprand. De ondergrond is meestal vlak, op een vrij steile helling van ongeveer 50 meter na. Ik help je graag de heuvel op, als je dat zou willen. Een klein gedeelte van de route is geplaveid, maar dat kunnen we eventueel vermijden, als je dat liever hebt. Laat me dit van tevoren weten. Halverwege de route komen we langs openbare rolstoeltoegankelijke toiletten. Die zijn alleen toegankelijk met Radar Key. Laat me weten of je een Radar Key hebt, anders zorg ik hiervoor. Er is geen parkeerplek voor mindervaliden bij het beginpunt van de tour, maar er is wel een openbare parkeerplaats in de buurt. Als je meer informatie wilt, kun je me dit altijd vragen. Aan mijn ervaring kunnen gasten met een visuele beperking, auditieve beperking, een cognitieve beperking of leermoeilijkheden deelnemen. Neem even contact op om je specifieke behoeften te bespreken voor je reserveert.

Iets vergeten?

Maak je geen zorgen, als je iets vergeten bent te vermelden op de pagina van je ervaring. Gasten weten zelf het beste wat ze nodig hebben en zullen contact met je opnemen, als ze vragen hebben.

Niet alle ervaringen kunnen aangepast worden voor gasten met een lichamelijke beperking en dat geeft niet! Het belangrijkste is dat je zoveel mogelijk informatie opneemt in de beschrijving van je ervaring, zodat gasten zelf een weloverwogen beslissing kunnen maken of ze deel kunnen nemen.