English  Español  中文 —  Deutsch  Français  Italiano — 日本語  한국어  русский  Português  Nederlands

Tenshin, de host van de ervaring met sociale impact Brush and Ink, stond op het punt om met pensioen te gaan van zijn werk als kalligrafiedocent toen hij Joe Gebbia op de lokale televisie zag praten over het hosten van ervaringen. Hij werd er zo door geïnspireerd dat hij de dag erna zijn concept om host te worden meteen opstuurde. Naast het doceren van de kunst van Japanse karakters is hij de CEO van de non-profitorganisatie NPO-LESA, die Engelstalig lesmateriaal, warme kleding, eenvoudige bedden en beurzen verstrekt aan kinderen met HIV+ in Vietnam.

Met meer dan 100 recensies (hij heeft talloze gasten uit de hele wereld ontvangen en wordt warm aanbevolen), straalt Tenshin niet alleen positieve energie en welwillendheid uit, maar hij is ook een van de grootste experts op het gebied van gastvrijheid. Hieronder deelt hij een paar adviezen en tips om net zo succesvol te worden:

Hoe plan je vooruit om ervoor te zorgen dat gasten een goede ervaring hebben?

Ik bereid wat welkomstteksten en bedenk vragen om mijn gasten beter te leren kennen. Ik sta open voor alle gasten en ben geïnteresseerd in de mensen die ik ontmoet. Een oefening om het ijs te breken mag niet ontbreken. Dit helpt me om ze beter te leren kennen en het helpt hen om elkaar en mij beter te leren kennen. Het is belangrijk om voor iedereen een prettige sfeer te creëren.

Hoe pas je je snel aan als dingen niet volgens plan verlopen?

De ervaringen gaan meestal volgens plan. Ik ben heel flexibel. Ik probeer zoveel mogelijk tegemoet te komen aan mijn gasten, zolang ik maar de controle houdt over de ervaring en mijn gasten geen last hebben van eventuele wijzigingen op het laatste moment. Eén keer waren twee gasten verdwaald en kwamen ze niet op tijd opdagen op de ontmoetingsplek. Ze belden me en vroegen me om hen op te halen. Op dat moment waren de andere gasten al bij mij op de ontmoetingsplek. Meestal geef ik mijn gasten een paar dagen voor de ervaring via een bericht op Airbnb gedetailleerde instructies. Ik herinner ze er ook aan om de ontmoetingsplek vast op te zoeken op de kaart. Maar sommige gasten vergeten dat toch en verdwalen. In dit soort gevallen is het lastig voor mij, want ik wil de gasten die wel op tijd naar de ontmoetingsplek zijn gekomen niet achterlaten. Ik kan gasten die te laat komen niet ophalen, maar ik probeer altijd wel om ze de route uit te leggen via de telefoon.

De gasten die bij me waren op de ontmoetingsplek zagen dat ik mijn best deed om tegemoet te komen aan de verdwaalde gasten en hielpen me met de routebeschrijving. Als gasten zien hoe gastvrij ik ben, zijn ze meestal begripvol en vriendelijk tegen andere gasten en proberen ze net als ik te zijn. Ik vind het belangrijk om mijn gastvrijheid met al mijn gasten te delen, zodat zij dat met elkaar kunnen delen.

Hoe kom je tegemoet aan de behoeften van gasten en hoe zorg je ervoor dat elke gast zich speciaal voelt?

Ik probeer zo veel mogelijk te voldoen aan verzoeken van mijn gasten, zolang ze geen nadelige invloed hebben op andere gasten. Als gasten me bijvoorbeeld vragen om meer plekken voor een bepaalde datum omdat die datum al vol is, zeg ik meestal nee. Ik wil ervoor zorgen dat ik aandacht heb voor elke gast en al mijn gasten een leuke tijd hebben. In dit soort gevallen beloof ik om het ze te laten weten als er annuleringen zijn, zodat ze toch bij mij kunnen reserveren.

Ik geef mijn gasten speciale zelfgemaakte cadeautjes. Ik kies zelf Chinese tekens uit om hun namen met Japanse kalligrafie te schrijven en geef ze dan de beschrijvingen van elk karakter en mijn handtekening. Ik geef ze ook een hanger, zodat ze mijn kalligrafie aan de muur kunnen hangen! Ik denk dat voorbereiding en details het allerbelangrijkste zijn. Ook is het belangrijk om ervoor te zorgen dat mijn gasten het naar hun zin hebben en veel lachen.

Hoe blijf je gastvrij ten opzichte van gasten, zelfs als dingen niet volgens planning gaan?

Als mijn gasten bepaalde verzoeken hebben, dan probeer ik ze daarin tegemoet te komen. Ik probeer het iedereen naar de zin te maken en doe 200% mijn best om aan alles te voldoen. Het is echt belangrijk om te laten zien dat je gastvrij bent. Ik denk altijd aan ‘ichigo-ichie’. Dat betekent ‘unieke ervaring of kans’. Dit woord en de gedachte erachter komen oorspronkelijk uit een theorie over een theeceremonie in verband met het boeddhisme. Om een gast te verwelkomen en een goede kop thee te geven, moet je ’s ochtends vroeg opstaan om de toegang en de smalle gang naar de theekamer schoon te maken en het beste mineraalwater te bereiden met houtskool van goede kwaliteit. Hosts moeten hun best doen om alles voor te bereiden voor een unieke ervaring. Na de ervaring stuur ik meestal nog een e-mail om te vragen of ze het naar hun zin hebben gehad en om foto’s te delen.