English  Español  中文 —  Deutsch  Français  Italiano — 日本語  한국어  русский  Português Nederlands

Vind je het spannend om je eerste ervaring te leiden? Dat begrijpen we! Veel nieuwe hosts denken er zo over, en oefenen met vrienden en familie kan helpen de zenuwen te kalmeren en er een succes van te maken. Overweeg een ​​groep mensen die je vertrouwt te vragen of je jouw ervaring op hen mag uittesten. De volgende checklist kan je helpen bij je voorbereiding om van je eerste proefervaring een succes te maken.

1 tot 2 dagen ervoor

▢ Stuur je gasten een herinnering met eventueel de exacte ontmoetingsplaats en aankomsttijd, en geef aan hoe ze contact met je kunnen opnemen in geval van nood.

▢ Kijk wat voor weer het wordt.

▢ Leg contact met de locatie(s) waar je naartoe gaat.

▢ Denk na over  de hele reis van je gast en maak een planning met een grove tijdlijn.

▢ Maak een lijst met benodigdheden, materialen en apparatuur die je nodig hebt.

Wees authentiek, anticipeer op behoeften, creëer een veilige/open omgeving en denk als een reiziger. – Melanie, host van Mediteer op het strand in Los Angeles, Californië

Op de dag van je proefervaring

Bereid de ruimte(s) voor

▢ Ruim op en creëer sfeer.

▢ Wees voorbereid op mensen die te vroeg komen.

▢ Verzamel materialen/benodigdheden.

▢ Bekijk je gastenlijst – misschien kun je bepaalde delen van je ervaring personaliseren voor je gasten.

▢ Zorg dat je een planning en eenvoudige kernpunten bij de hand hebt.

▢ Neem voordat de gasten arriveren een moment voor jezelf. Centreer jezelf met diepe ademhalingen en herinner jezelf eraan waarom je deze ervaring graag wilt organiseren.

Om van je Airbnb-ervaring een succes te maken, is het erg belangrijk hoe je met gasten communiceert. – David, host van Ontdek Portlands Hoyt Arboretum! in Portland, Oregon

Omgaan met je eerste gasten

▢ Vergeet niet om te glimlachen en je gasten bij naam te begroeten!

▢ Vraag elke gast om zichzelf voor te stellen.

▢ Geef een overzicht van jouw verhaal als host.

▢ Laat weten wat er op de agenda staat en wat mensen kunnen verwachten: Vertel bijvoorbeeld dat dit de eerste keer is dat je de ervaring leidt, en dat je dus openstaat voor feedback en hun geduld op prijs stelt.

▢ Maak foto’s! Zorg voor spontane foto’s van jezelf en je gasten voor op je sociale media en de advertentie van je ervaring.

▢ Overweeg je gasten na de ervaring te vragen om hun favoriete momenten te beschrijven en te delen wat je kan verbeteren.

Geniet er vooral ook van en beleef alles met de mentaliteit van een beginner: In de geest van de beginner zijn de mogelijkheden eindeloos. Sta open voor de magie die dit avontuur met zich meebrengt, omdat het leiden van ervaringen nieuw voor je is en jouw activiteiten nieuw zijn voor je gasten.