English  Español  中文 —  Deutsch  Français  Italiano — 日本語  한국어  русский  Português  Nederlands

Alle grote ondernemers zijn in beweging en staan open voor het ontdekken van andere paden. Een creatieve ondernemer zal zijn of haar tactiek aanpassen als dat nodig is, en dit helpt ze om aan de behoeften van hun markt te kunnen voldoen.

We hebben gemerkt dat veel hosts met goed beoordelingen een vergelijkbare mindset hebben en altijd door blijven leren van andere hosts en hun gasten. Deze hosts updaten regelmatig de advertentie van hun ervaring om zo meer boekingen te genereren. We hebben tien vragen verzameld om jou te helpen terwijl jij wellicht overweegt om je ervaring op te frissen. Vergeet niet dat dit slechts suggesties zijn; de details van jouw ervaring bepaal je natuurlijk altijd helemaal zelf, dus experimenteer zoals jij dat wilt!


Een geweldige titel kan je helpen om meer gasten aan te trekken tijdens hun zoekopdracht. Het kan ook iets speciaals opleveren voor de oplettende lezer!

◯ Begint mijn titel met een werkwoord dat potentiële gasten inspireert om direct actie te ondernemen?

◯ Is mijn titel uniek, in tegenstelling tot vergelijkbare ervaringen op Airbnb en andere websites?


Een beschrijvende bio kan je van andere hosts onderscheiden en gasten aanmoedigen om je te ontmoeten. Hier zijn een paar vragen die je jezelf misschien zou willen stellen bij het bekijken van het gedeelte ‘Over je host’:

◯ Geeft mijn bio duidelijk weer wat we gaan doen, in plaats van een vage omschrijving? Leg ik precies uit waarom ik een expert ben, of een unieke positie heb om de host te zijn?

◯ Beschrijf ik in het gedeelte ‘Over mij’ voldoende echte locaties en gebeurtenissen in om de lezer te overtuigen van mijn ervaring en achtergrond?


Veel succesvolle hosts besteden extra veel tijd aan het helder beschrijven van hun ervaring in het gedeelte ‘Wat we gaan doen’.

◯ Geef ik potentiële gasten voldoende ruimte om hun verbeelding te gebruiken door concrete details te beschrijven over wat ze kunnen zien, voelen, horen of proeven?

◯ Wat zijn de belangrijkste vragen die mijn gasten mogelijkerwijs hebben en beantwoord ik die in mijn beschrijving?

◯ Heb ik de favoriete elementen en momenten van vorige gasten (zoals beschreven in mijn positieve recensies) verwerkt in mijn beschrijving?


Als je ruim van tevoren beschikbaar bent voor gasten die willen plannen, dan zorgt dit ervoor dat hosts hogere boekingspercentages hebben. Vraag jezelf daarom af:

◯ Bied ik datums aan die drie maanden in de toekomst liggen, zodat gasten kunnen plannen voor een volgende reis?

◯ Test ik de populariteit van bepaalde datums, verschillende tijdstippen en dagen van de week?

◯ Sta ik reserveringen van last-minute gasten toe, door mijn cut-off-tijden aan te passen?


Vergeet niet, dat dit alleen tips zijn om je na te laten denken over hoe je jouw ervaring succesvoller kunt maken. De inhoud van de advertentie van jouw ervaring bepaal jij helemaal zelf!

Ben je klaar om dieper te duiken in de tips over de pagina van jouw ervaring? In dit artikel, Your guide to a stand-out experience page, delen we nog meer suggesties over het creëren van een aantrekkelijke advertentiepagina.

We horen graag van jou hoe jij ervoor zorgt dat je ervaring een succes wordt in jouw eigen markt; vul deze enquête in en misschien gebruiken we wel jouw quote of verhaal in ons volgende artikel!