English  Español  中文 —  Deutsch  Français  Italiano — 日本語  한국어  русский  Português Nederlands

Klaar om in contact te komen met reizigers en locals die meer te weten willen komen over jouw wereld? We gaan kijken naar dekwaliteitsnormen van Airbnbvoor ervaringen en bespreken manieren waarop jij jouw sterke punten kunt laten zien in de inzending van je ervaring.

Hosts nemen reizigers mee hun wereld in en helpen ze zich een insider te voelen, al is het maar voor een paar uur. Ervaringen in de Airbnb-marktplaats moeten voldoen aan de kwaliteitsnormen van Airbnb. Deze normen onderscheiden ervaringen van andere excursies en rondleidingen. Om gepubliceerd te worden moet uit de inzending blijken dat je ervaring expertise, toegang en gastvrijheid biedt. Deze normen helpen ons te verzekeren dat de marktplaats uit hoogwaardige ervaringen bestaat onder leiding van deskundige, gastvrije hosts.  

Terwijl je meer leest over deze normen en nadenkt over je ervaring, kun je het volgende in gedachten houden:

 • De beste ervaringen geven een gevoel van saamhorigheid. Hoe zorg je ervoor dat je gasten zich thuis voelen?
 • Denk niet alleen na over jouw kennis over je onderwerp, maar ook aan het unieke perspectief dat jij kunt bieden op dit onderwerp of deze activiteit.
 • Laat je fantasie de vrije loop; ervaringen moeten uit activiteiten bestaan die gasten niet gemakkelijk zelf zouden kunnen doen. Probeer je ervaring te onderscheiden van bestaande toeristische activiteiten die overal al beschikbaar zijn.

 

Expertise

Heb je een passie voor een ambacht, activiteit en/of je gemeenschap? Dit is een geweldige plek om te beginnen bij het samenstellen van je ervaring en het indienen van je idee! Een deskundige host heeft passie, maar heeft ook nagedacht over welke unieke ervaringen, kwalificaties of perspectieven hij heeft met betrekking tot het belangrijkste onderwerp van de activiteit. Zorg ervoor dat je dit duidelijk maakt in je inzending.

Hier zijn drie voorbeelden van hoe je expertise met betrekking tot een onderwerp in beeld kunt brengen, met verschillende niveau’s van succes:

“Ik hou van kalligrafie!” Hiermee laat je niet zien hoe of waarom je een expert bent in het vak.

“Ik heb vijf jaar lang kalligrafie gestudeerd en ben onlangs begonnen met lesgeven aan mijn vrienden.” Hierin staat een aantal nuttige inzichten over waarom jij gekwalificeerd bent om deze ervaring te leiden.

“Ik geef les in kalligrafie op het SF Asian Arts Center. Ik heb onlangs een lezing gegeven op de internationale kalligrafieconferentie over ‘Kalligrafie in het digitale tijdperk.’ Ik ben ontwikkelaar en mijn ervaring richt zich op een combinatie tussen technologie en kalligrafie.”  Deze verklaring levert een grote bijdrage aan het aantonen van expertise.

Eleonora en Achref van Koken met kunst! hebben een ‘Over jou’-tekst die op een geweldige manier hun expertise laat zien.

Over je hosts, Eleonora & Achref
Eleonora is een chef-kok met meer dan 15 jaar internationale ervaring. Ze is een tv-kok bij Italia7, die haar kennis graag deelt met anderen. Vol passie is ze in de voetsporen van haar oma en moeder getreden, maar ze blijft zich ontwikkelen. Naast haar specialisatie als banketbakker en haar ervaring in het combineren van wijn en eten, is ze ook een gespecialiseerde Pizzaiolo. In 2018 bracht ze haar eerste kookboek uit.

Achref Chargui, een van de beste oed-spelers, geeft muziekles aan de universiteit van Tunis. Hij is de artdirector van muziekfestival El Jem World en zal zijn kennis en muziek met je delen. Hij kiest ook de artiesten voor de gasten uit!

Moet je een meester in iets zijn om een ervaring te kunnen organiseren? Nee! Zorg er wel voor dat je benadrukt welke expertise je hebt die relevant is voor de ervaring.

Nog een voorbeeld. Anabel, host van Natuurlijk textiel verven met oude technieken in Mexico-Stad, beschrijft haar expertise als volgt:

Ik ben een Mexicaanse textielliefhebber die modedontwerp en vezelkunst heeft gestudeerd in Barcelona. Ik keerde een paar jaar geleden terug naar Mexico, toen ik me ging verdieping in natuurlijke verfstoffen in Oaxaca. Daar werd ik verliefd op de levendige tinten van oud textiel. Sindsdien heb ik verschillende projecten ontwikkeld, waaronder een merk met ambachtelijke rugzakken met behulp van materialen en methoden die we in mijn workshop behandelen.

Hoe definieer je je expertise? Waarom ben jij de perfecte persoon om deze specifieke ervaring te organiseren?

 

Insider-toegang

Om op Airbnb gepubliceerd te worden dient een ervaring toegang te bieden tot iets unieks, waar de gemiddelde toerist geen toegang toe heeft. Zorg er bij het indienen van je ervaring voor dat je benadrukt wat er zo bijzonder is aan de locaties die je met je gasten bezoekt. Denk na over hoe toegankelijk deze plekken of gemeenschappen zijn voor een typische reiziger. Overweeg om locaties of gemeenschappen te kiezen die speciale toegang bieden.

Ik begin mijn tour altijd met de vraag: ‘Waarom heb je deze ervaring geboekt?’ Mensen zeggen dat ze op zoek waren naar een ongewone activiteit. Wat ik ze aanbied is iets unieks, iets wat ze zelf niet zouden kunnen doen. Ik heb geprobeerd een interessantere tour samen te stellen dan anderen al aanboden. En dat werkte.  – Gabriela, host van Leer Klein-Afrika kennen

Een aantal manieren waarop jouw ervaring insider-toegang kan bieden:

 • Geeft toegang tot een speciale plek, zoals een bar die alleen voor locals is, of een verborgen buurttuin
 • Laat gasten kennismaken met mensen, gemeenschappen of activiteiten waar ze anders geen toegang toe zouden hebben
 • Biedt een unieke blik of invalshoek op een typische of veel voorkomende toeristische activiteit

Onthoud dat dit dingen moeten zijn die gasten normaal gesproken niet zelf kunnen ervaren.

Marvin, de host van Bijenhouden in de achtertuin, biedt unieke toegang tot zijn eigen achtertuin, en ook tot lokale gemeenschapstuinen waar gasten bijenkorven in Los Angeles kunnen bezoeken.

Zorg ervoor dat je in je inzending benadrukt wat jouw betrokkenheid is met deze plekken of gemeenschappen. Waarom zijn ze speciaal voor jou en waarom zouden je gasten ze ook interessant vinden? Je kunt zelfs overwegen om een blijvende herinnering te delen die betrekking heeft op deze plekken. Iets wat je met je gasten kunt delen.

Gastvrijheid

Een gastvrije host is hartelijk en attent, creëert momenten van verbinding met gasten en zorgt ervoor dat gasten zich bijzonder voelen. Geef bij het indienen van je ervaring aan hoe je over kleine details nadenkt en zorg ervoor dat gasten zich veilig, betrokken en verbonden voelen tijdens de hele ervaring. Dit kan variëren van het meenemen van water en snacks tot het aanbieden van een wifi-hotspot, zodat je gasten tijdens de hele ervaring online berichten kunnen delen.

Hier zijn wat vragen die je jezelf kunt stellen tijdens het uitwerken van je ervaring:

 • Hoe kan je rekening houden met de behoeften van gasten, zoals dieetwensen, toegankelijkheid of zelfs mogelijke veiligheidsproblemen?
 • Hoe kan je gasten ondersteunen, wanneer ze nieuwe dingen proberen of nieuwe mensen ontmoeten?
 • Wat doe je als er onvoorziene situaties zijn, zoals een verandering in het weer?
 • Voelen gasten zich anders aan het eind van deze ervaring en zijn hun ideeën veranderd?
 • Hoe houd je rekening met waar mensen uit verschillende culturen zich comfortabel bij voelen?

Onthoud dat alle ervaringen aan deze kwaliteitsnormen moeten voldoen om op de Airbnb-marktplaats te komen. De manier waarop je elk van deze kwaliteiten communiceert op je ervaringspagina is belangrijk. Dit zijn de onderdelen waarin je jouw unieke expertise, toegang en gastvrijheid wilt benadrukken:

☐ ‘Over mij’ – Vergeet niet te delen waarom jij de juiste persoon bent voor deze ervaring, wat je kennisniveau is en waarom je een attente host bent.

☐ De velden ‘Wat je gaat doen’ en ‘Waar je zal zijn’ – Beschrijf de unieke toegang tot locaties of gemeenschappen die je biedt. Wees specifiek! Denk ook van tevoren na over welke vragen gasten kunnen hebben en probeer die al te beantwoorden.
☐ ‘‘Wat ik aanbied’-veld – Neem alles op wat bij de ervaring hoort, van drankjes en snacks tot tickets die gasten toegang geven tot een evenement.

☐ ‘Wat moeten gasten meenemen’ en ‘Wat moeten gasten nog meer weten voor ze reserveren’ – Hier kun je de behoeften van je gasten identificeren, en anticiperen waar je je gastvrijheid laat zien tijdens je ervaring.