English  Español  中文 —  Deutsch  Français  Italiano — 日本語  한국어  русский  Português Nederlands

Klaar om contact te leggen met reizigers en lokale bewoners die meer te weten willen komen over jouw wereld? We duiken in Airbnb’s kwaliteitseisen voor ervaringen en de manieren waarop jij jouw sterke punten kunt laten zien in de inzending van je ervaring.

Hosts nemen reizigers mee in hun wereld en helpen hen om zich een insider te voelen, ook al is het maar voor een paar uur. Ervaringen van Airbnb moeten voldoen aan de kwaliteitseisen van Airbnb. Deze eisen onderscheiden ervaringen van andere excursies en rondleidingen. Om te worden gepubliceerd, moet een ervaringsaanvraag expertise, insidertoegang en verbinding aantonen. Deze eisen zorgen ervoor dat de markt uit hoogwaardige ervaringen bestaat, geleid door deskundige, gastvrije hosts.

Hou het volgende in gedachten terwijl je meer over deze eisen leest en nadenkt over je ervaring:

○ Denk niet alleen aan de expertise die je hebt over je onderwerp, maar ook aan het unieke perspectief dat jij kunt bieden op dit onderwerp of deze activiteit.

○ Laat je fantasie de vrije loop: ervaringen moeten iets te bieden hebben dat gasten niet eenvoudig zelf kunnen doen. Onderscheid je ervaring van algemene toeristische activiteiten.

○ De beste ervaringen zorgen voor een betekenisvolle verbinding tussen mensen. Hoe zorg je ervoor dat je gasten zich thuis voelen?

Expertise

Heb je een passie voor een ambacht, activiteit en/of je gemeenschap? Dit is een geweldige plek om te beginnen bij het samenstellen van je ervaring en het indienen van je idee! Een deskundige host heeft passie, maar heeft ook nagedacht over welke unieke ervaringen, kwalificaties of perspectieven hij heeft met betrekking tot het belangrijkste onderwerp van de activiteit. Zorg ervoor dat je dit duidelijk maakt in je inzending.

Dit zijn drie voorbeelden van hoe je bepaalde expertise in beeld kunt brengen, met verschillende niveau’s van succes:

Weinig expertise

“Ik hou van kalligrafie!” Hiermee laat je niet zien hoe of waarom je op dit gebied een expert bent.

Enige expertise

“Ik heb vijf jaar lang kalligrafie gestudeerd en ben onlangs begonnen met lesgeven aan mijn vrienden.” Hier blijkt uit waarom jij geschikt bent om deze ervaring te leiden.

Veel expertise

“Ik geef les in kalligrafie aan het SF Asian Arts Center. Ik heb onlangs een lezing gegeven op de internationale kalligrafieconferentie over ‘Kalligrafie in het digitale tijdperk’.” Deze verklaring laat uitstekend zien waarom jij op dit gebied een expert bent.

Eleonora en Achref van Koken met kunst! hebben een ‘Over jou’-tekst die op een geweldige manier hun expertise laat zien.

Over je hosts, Eleonora & Achref
Eleonora is een chef-kok met meer dan 15 jaar internationale ervaring. Ze is een tv-kok bij Italia7, die haar kennis graag deelt met anderen. Vol passie is ze in de voetsporen van haar oma en moeder getreden, maar ze blijft zich ontwikkelen. Naast haar specialisatie als banketbakker en haar ervaring in het combineren van wijn en eten, is ze ook een gespecialiseerde Pizzaiolo. In 2018 bracht ze haar eerste kookboek uit.

Achref Chargui, een van de beste oed-spelers, geeft muziekles aan de universiteit van Tunis. Hij is de artdirector van muziekfestival El Jem World en zal zijn kennis en muziek met je delen. Hij kiest ook de artiesten voor de gasten uit!

Moet je een meester in iets zijn om een ervaring te organiseren? Nee! Zorg er wel voor dat je benadrukt welke expertise je hebt die relevant is voor de ervaring.

Nog een voorbeeld. Anabel, host van Natuurlijk textiel verven met oude technieken in Mexico-Stad, beschrijft haar expertise als volgt:

Ik ben een Mexicaanse textielliefhebber die modedontwerp en vezelkunst heeft gestudeerd in Barcelona. Ik keerde een paar jaar geleden terug naar Mexico, toen ik me ging verdieping in natuurlijke verfstoffen in Oaxaca. Daar werd ik verliefd op de levendige tinten van oud textiel. Sindsdien heb ik verschillende projecten ontwikkeld, waaronder een merk met ambachtelijke rugzakken met behulp van materialen en methoden die we in mijn workshop behandelen.

Als laatste: denk na over waarom jij de perfecte persoon bent om deze specifieke ervaring te organiseren. Zorg voor diepgang met persoonlijke verhalen en context die de ervaring tot leven brengen. Hoe definieer je je expertise?

 

Insider-toegang

Ervaringen bieden meer dan een typische toeristische activiteit en gasten worden uitgenodigd om actief deel te nemen aan de community of cultuur van een host. Geweldige ervaringen bieden toegang tot plaatsen of activiteiten die de gemiddelde reiziger waarschijnlijk niet zelf zou ontdekken.

Overweeg om toegang te bieden tot iets unieks of iets dat niet toegankelijk is voor de gemiddelde bezoeker. Daarmee vergroot je de kans dat je ervaring gepubliceerd wordt op Airbnb. Zorg er bij het indienen van je ervaring voor dat je benadrukt wat er zo bijzonder is aan de locaties die je met je gasten bezoekt.

Ik begin mijn tour altijd met de vraag: ‘Waarom heb je deze ervaring geboekt?’ Mensen zeggen dat ze op zoek waren naar een ongewone activiteit. Wat ik ze aanbied is iets unieks, iets wat ze zelf niet zouden kunnen doen. Ik heb geprobeerd een interessantere tour samen te stellen dan anderen al aanboden. En dat werkte.  – Gabriela, host van Leer Klein-Afrika kennen

Insider-toegang bieden:

○ Deel een speciale plaats, zoals een bar die alleen voor lokale bewoners is, of een verborgen buurttuin

○ Laat gasten kennismaken met mensen, gemeenschappen of activiteiten waar ze anders geen toegang toe zouden hebben

○ Biedt een unieke kijk of invalshoek op een typische of veelvoorkomende toeristische activiteit

Marvin, de host van Bijenhouden in de achtertuin, biedt unieke toegang tot zijn eigen achtertuin en tot lokale gemeenschapstuinen, waar gasten bijenkorven in Los Angeles kunnen bezoeken.

Zorg ervoor dat je in je inzending benadrukt wat jouw connectie is met deze plekken of gemeenschappen. Wat maakt ze voor jou speciaal en waarom zouden je gasten ze ook interessant vinden? Overweeg om een blijvende herinnering te delen die betrekking heeft op deze plekken.

Verbinding

Een geweldige host van ervaringen is toegewijd aan het creëren van betekenisvolle verbindingen tussen mensen. Ze doen er alles aan om gasten zich welkom en thuis te laten voelen. Ze zijn warm en attent, creëren momenten van verbinding met gasten en zorgen ervoor dat gasten zich bijzonder voelen. Gasten beginnen vaak als een onbekende aan een ervaring. Maar als een host voor een goede band zorgt, dan vertrekken ze als vrienden.

Geef bij het indienen van je ervaring aan hoe je over details nadenkt en zorg ervoor dat gasten zich veilig, betrokken en verbonden voelen tijdens de hele ervaring. Dit kan variëren van kleine tot grote dingen, zoals het aanbieden van zonnebrandcrème op een zonnige dag of het creëren van een ruimte waar gasten elkaar kunnen leren kennen.

Hier zijn wat vragen die je jezelf kunt stellen tijdens het uitwerken van je ervaring:

○ In hoeverre wordt er rekening gehouden met de behoeften van gasten, zoals dieetwensen, toegankelijkheid of veiligheidsoverwegingen?

○ Wat doe je als er onvoorziene situaties zijn, zoals een verandering in het weer?

○ Hoe help je gasten om met elkaar een band op te bouwen en te communiceren tijdens je ervaring?

○ Hoe houd je rekening met waar mensen uit verschillende culturen zich comfortabel bij voelen?

Onthoud dat alle ervaringen aan deze kwaliteitseisen moeten voldoen om op de Airbnb-marktplaats te komen. De manier waarop je elk van deze kwaliteiten communiceert op je ervaringspagina is belangrijk. Benadruk in deze secties zorgvuldig unieke expertise, insider-toegang en verbinding:

☐ ‘Over jou’ – Deel waarom jij de juiste persoon voor deze ervaring bent, hoe jouw expertise zich verhoudt tot de activiteit en waarom je een attente host bent.

☐ ‘Wat je doet’ en ‘Waar je bent’ – Beschrijf de unieke toegang tot locaties of gemeenschappen die je biedt. Wees specifiek! Anticipeer op vragen die gasten kunnen hebben, en zorg dat je een antwoord voorbereidt.

☐ ‘Waar ik voor zorg’ – Neem alles op wat bij de ervaring hoort, van drankjes en snacks tot tickets die gasten toegang geven tot een evenement.

☐ ‘Wat moeten gasten meenemen’ en ‘Wat moeten gasten nog meer weten’ – Dit zijn dé plekken om in te spelen op de behoeften van je gasten en om ze informatie te geven zodat ze zich op hun gemak voelen.