English  Español  中文 —  Deutsch  Français  Italiano — 日本語  한국어  русский  Português Nederlands

Je gasten onvergetelijke gastvrijheid bieden kan bijdragen aan je succes als host. Wanneer je gasten vinden dat alles goed is geregeld, en dat ze er echt bij horen, vertellen ze anderen vaker over je ervaring en laten ze meer fantastische vijfsterrenrecensies achter. De beste hosts bouwen met elke ervaring en met elke gast aan hun succes.

Dit is wat we van onze beste hosts hebben geleerd: gastvrijheid betekent mensen het gevoel geven dat ze erbij horen. Ze creëren onvergetelijke ervaringen door zorgvuldig na te denken over hoe hun gast zich werkelijk voelt in elke fase van de ervaring. Welke gevoelens moet je proberen te stimuleren bij gasten als je een gastvrije host bent? Hier zijn vier belangrijke gevoelens die ervoor kunnen zorgen dat je gasten zich thuis voelen, zodat zij zich uw gastvrijheid herinneren:

○ Veiligheid

○ Erkenning

○ Welkom voelen

○ Speciaal voelen

Laten we in deze belangrijke factoren voor gastvrijheid duiken en ontdekken hoe je je gasten zich onmiddellijk op hun gemak en klaar voor een vijfsterrenervaring kunt laten voelen.

Help gasten zich veilig te voelen

Gasten moeten zich eerst op hun gemak en veilig voelen, dit is de basis waar geweldige hosts mee beginnen en verder op bouwen, vooral wanneer ze iets nieuws proberen of in een onbekende omgeving zijn. Stuur bijvoorbeeld een dag voor de ervaring een bericht naar de groep om hun mogelijke vragen of opmerkingen te beantwoorden. Dit kan helpen om het vertrouwen in jou als host op te bouwen.  Enkele vragen die je mogelijk moet beantwoorden: hoe weten ze of ze op de juiste plek zijn? Wat gebeurt er als ze je niet kunnen vinden? Wat moeten ze meebrengen of voorbereiden?

Plan, plan en plan opnieuw: denk goed na wat je gaat doen als er iets fout gaat of als iets net wat anders verloopt dan je oorspronkelijke plan. Het kan nuttig zijn oplossingen en actieplannen te hebben die al bestaan voor deze scenario’s.

Zorg voor de basisbehoeften van je gasten: wanneer je gasten arriveren, willen ze zeker weten dat er aan hun basisbehoeften wordt voldaan. Het verstrekken van nuttige informatie kan de toon zetten voor de hele ervaring. Het helpt gasten om zich veilig te voelen en geeft ze het gevoel dat alles goed is geregeld. Kleine dingen zoals hen laten weten waar de toiletten zijn, hen uitnodigen om pauzes te nemen als ze moe worden, en hen verwelkomen met drankjes en snacks als ze honger krijgen of dorst hebben, helpen meteen. Bekijk meer tips voor het hosten van een veilige ervaring.

Help gasten zich erkend te voelen

Zorg ervoor dat je de namen van de gasten vooraf al kent: dit is altijd beter te doen met een kleine groep, maar elke poging om vooraf de namen van je aanstaande gasten te onthouden, kan veel helpen om te laten zien dat je dit belangrijk vindt en om je gasten zich erkend te laten voelen.

Als je te weinig tijd hebt en voor de ervaring niet alle namen kunt onthouden, kun je overwegen om een spiekbriefje te maken met de profielfoto, naam en andere feiten over gasten die je uit hun Airbnb-profiel kunt halen, zoals waar ze vandaan komen.

Onthoud wie ze zijn: het onthouden van namen is één ding, maar onthouden wie je gasten zijn en een paar feiten over hen kennen wanneer je ze ontmoet, zal ervoor zorgen dat ze zich speciaal voelen.

Probeer gasten bij elkaar te introduceren met hun naam en vertel wat ze met elkaar gemeen hebben of dat ze een gedeelde interesse hebben. Dit is een informele manier om een aantal dingen die je je herinnert over elke gast in het gesprek te laten vallen en kan ook helpen bij het vormen van vriendschappen.

Help gasten zich welkom te voelen

  • Probeer je gasten te begroeten en te behandelen als vrienden. Stel je bijvoorbeeld voor dat je een oude vriend hebt die je een tijdje niet hebt gezien om in de juiste mindset te komen. Verwelkom ze met een grote glimlach en ga mee in elke andere manier van begroeten die de gast wil (handdruk, high-five, een luchtkus op de wang, enz.).
  • Gastvrijheid is een dialoog, geen monoloog! Praat niet alleen tegen je gasten, maar praat met ze zoals je met een vriend zou praten.
  • Help gasten zich deel te laten uitmaken van de groep: benut de kleine groepsgrootte om verbindingen tussen gasten te stimuleren. Je zou de ervaring bijvoorbeeld kunnen beginnen met een ijsbreker, waardoor iedereen zich vertrouwd en comfortabel bij elkaar gaat voelen. Een makkelijke ijsbrekeractiviteit is bijvoorbeeld om iedereen in een cirkel te laten staan en zichzelf te introduceren en een vraag te beantwoorden (je kunt zelf ook meedoen). Hier zijn een paar opties, maar voel je vrij om iets te bedenken dat gerelateerd is aan je ervaring:

○ Wat hoop je uit deze ervaring te halen?

○ Wat is een verrassend feit over je geboortestad?

○ Waar ben je vandaag heel dankbaar voor?

Help gasten zich speciaal te voelen

Probeer gasten je onverdeelde aandacht te geven: lichaamstaal kan een effectieve manier zijn om iemand het gevoel te geven dat je om hem of haar geeft. Maak regelmatig oogcontact met al je gasten en vraag aan elke gast even hoe het gaat. Let erop dat je je lichaam naar hem of haar toedraait als je met je gast praat.

Soms kunnen stille gasten meer ondersteuning nodig hebben om zich op hun gemak te voelen, maar probeer de verlegen gasten niet te hard te pushen, want daar gaan ze zich ongemakkelijk door voelen.

Probeer gasten een nieuwe kant van zichzelf te laten zien: tijdens een echte magische ervaring kunnen gasten het gevoel hebben alsof ze zich in een andere wereld bevinden en dat ze kunnen zijn wie ze maar willen. Misschien zijn ze in het dagelijks leven accountant, maar vandaag, tijdens je ervaring, zijn ze ontdekkingsreiziger, sushi-maker of natuurfotograaf.

Vertel een persoonlijk verhaal over hoe het voor jou was toen je de eerste keer de activiteit ging doen die veel van je gasten misschien tijdens jouw ervaring voor het eerst doen. Door hen eraan te herinneren dat het voor jou ooit ook allemaal nieuw is geweest, kun je ze geruststellen en ze zich laten openstellen voor het verkennen van nieuwe mogelijkheden.

Verras en verblijd je gasten. Door een onverwacht extra moment of cadeau te geven, kunnen je gasten zich speciaal voelen. Sommige hosts bieden een uniek souvenir, een gedrukte gids van je favoriete plekken in de buurt, maken een Polaroid-foto met hun gasten of voegen misschien een extra stop toe aan hun rondleiding.

Een deel hiervan lijkt misschien gezond verstand, maar je kunt het misschien moeilijk vinden om je te concentreren op gastvrijheid terwijl je bezig bent met de logistiek van je ervaring. Dat is volkomen normaal, maar doe je best!

De onderstaande oefening over de reis van gasten kan je helpen te bedenken hoe je deze gastvrijheidprincipes in de praktijk kunt brengen. Denk na over hoe je veilige, verwelkomende, gepersonaliseerde momenten biedt tijdens de reis van je gast, vanaf het moment dat ze boeken tot aan het einde van de ervaring. Schrijf op hoe je tijdens de reis een uitzonderlijk niveau van gastvrijheid kunt bieden:

Voordat de ervaring begint

Op welke momenten heb je van tevoren contact met je gasten? Hoe kun je de vier factoren gebruiken voor deze interacties?

Aankomst en kennismaking

Hoe kun je ervoor zorgen dat je gasten zich veilig voelen bij jou en bij elkaar vanaf de eerste momenten samen?

Tijdens de activiteit – let op: dit is het hoogtepunt van hun reis!

Als de hele groep dezelfde activiteit uitvoert, hoe herken je dan het unieke perspectief van elke gast?

Het einde van de ervaring

Met welk gevoel moeten je gasten weglopen aan het einde van de ervaring? Wat kun je doen om dit aan te moedigen?

Na de ervaring

Hoe houd je na afloop contact met je gasten? Is er een leuke manier om ze aan je favoriete speciale momenten te herinneren?

Let op: dit zijn slechts enkele tips gebaseerd op wat we hebben gehoord van hosts die op deze manier persoonlijk succes hebben gehad. Deze tips zijn niet de enige manier om een ​​gastvrije host te zijn. Zolang je gasten veilig zijn, zich comfortabel voelen en plezier hebben, doe je het goed.

“Mensen vergeten misschien wat je zei – maar ze zullen nooit vergeten hoe je ze hebt laten voelen.” – Carl W. Buehner