Μας ρωτήσατε: Για ποιο λόγο με πιέζετε συνεχώς να μειώνω τις τιμές μου; Με ποιον με συγκρίνετε;

Αυτή ήταν μια δημοφιλής ερώτηση την οποία απαντήσαμε στο Q&A Οικοδεσποτών τον Ιούλιο του 2018 και καθώς εμφανίζεται συχνά, σημειώσαμε εδώ την απάντηση καθώς και ορισμένες ενημερώσεις για εσάς. Ας μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Έχετε πάντα τον έλεγχο της τιμής της καταχώρησής σας

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι εσείς έχετε πάντα τον έλεγχο της τιμής της καταχώρησής σας. Μπορείτε να αποφασίσετε με βάση τους επιχειρηματικούς σας στόχους και την ανοχή κινδύνου σας πόσο ψηλά ή χαμηλά μπορείτε να πάτε και πότε να αλλάξετε αυτήν την τιμή για να προσελκύσετε κρατήσεις ή να μεγιστοποιήσετε το κέρδος σας. Η πρόθεσή μας πίσω από τις προτάσεις τιμολόγησης είναι να σας δώσουμε τις πληροφορίες που χρειάζεστε έτσι ώστε να σας βοηθήσουμε να λάβετε κρατήσεις, και η προσαρμογή της τιμής σας είναι συχνά ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να γίνει αυτό. Στόχος είναι να ορίσετε μια τιμή για την καταχώρησή σας που να αντιστοιχεί σε αυτό το οποίο ψάχνουν οι επισκέπτες και είναι πρόθυμοι να πληρώσουν τη στιγμή του ταξιδιού τους.

Προτάσεις τιμολόγησης όταν η ζήτηση είναι χαμηλή αλλά και όταν είναι υψηλή

Έχουμε να μοιραστούμε κάποιες ενημερώσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσουμε και παρέχουμε τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να δώσετε ανταγωνιστική τιμή στην καταχώρησή σας, τόσο κατά τη διάρκεια περιόδων χαμηλής όσο και υψηλής ζήτησης. Τα εργαλεία τιμολόγησης που δημιουργούμε έχουν σκοπό να αυξήσετε το εισόδημά σας μέσω της λήψης κρατήσεων. Ιστορικά, αυτά τα εργαλεία έχουν επικεντρωθεί στο να σας βοηθούν να ορίζετε μια ανταγωνιστική τιμή όταν η ζήτηση είναι χαμηλή. Όταν η ζήτηση είναι χαμηλή, ο ορισμός χαμηλότερης τιμής είναι πιο πιθανό να οδηγήσει στη λήψη κρατήσεων. Ορισμένοι από εσάς μπορεί να προτιμάτε να κρατήσετε την τιμή σας υψηλότερη ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι ο χώρος σας δεν θα λάβει κράτηση και φυσικά αυτό είναι απολύτως εντάξει. Έχετε πάντα τον έλεγχο της τιμής της καταχώρησής σας.

Μερικοί από εσάς μας έχετε πει ότι οι προτάσεις που λαμβάνετε είναι μερικές φορές τόσο χαμηλές που αναρωτιέστε αν αξίζει να συνεχίσετε να φιλοξενείτε επισκέπτες στην Airbnb. Θέλουμε να γνωρίζετε ότι για εμάς είστε ο πυρήνας της κοινότητάς μας. Δεν υπάρχει Airbnb χωρίς τους οικοδεσπότες της Airbnb! Πρόθεσή μας είναι μόνο να σας δώσουμε τις πιο αξιόπιστες πληροφορίες που μπορούμε να συγκεντρώσουμε, ώστε να μπορείτε να λαμβάνετε εμπεριστατωμένες επιχειρηματικές αποφάσεις που σας συμφέρουν. Οι προτάσεις μας για τις τιμές μπορεί να μην αποτυπώνουν πάντα τις λεπτομέρειες του τρόπου με τον οποίο φιλοξενείτε ή τι κάνει τον χώρο σας μοναδικό. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να προσθέσετε μια ελάχιστη τιμή που θα διασφαλίζει ότι μέσω της Έξυπνης Τιμολόγησης θα λαμβάνετε κρατήσεις μόνο σε τιμές που αξίζουν τον κόπο για εσάς. Ενδέχεται να συνεχίσουμε να σας στέλνουμε προτάσεις οι οποίες θα είναι κάτω από αυτήν την ελάχιστη τιμή για να σας ενημερώνουμε για την τιμή που πιστεύουμε ότι θα σας αποφέρει κρατήσεις. Μπορείτε να τις αγνοήσετε αν δεν σας ενδιαφέρουν. Επίσης, κατανοούμε ότι αυτές οι πληροφορίες δεν είναι πάντα ευπρόσδεκτες, γι’ αυτό προσπαθούμε να βρούμε τρόπους για να μας ενημερώνετε αν θέλετε λιγότερες ή όχι ειδοποιήσεις στα εισερχόμενά σας.

Μιλήσαμε λοιπόν για προτάσεις τιμολόγησης όταν η ζήτηση είναι χαμηλή, αλλά τι γίνεται όταν η ζήτηση είναι υψηλή; Πράγματι, πολλά από τα ημερολόγιά σας έχουν αρκετές κρατήσεις. Και αυτό που πραγματικά θέλετε είναι εργαλεία που θα σας βοηθούν να διασφαλίζετε ότι δεν χάνετε χρήματα χρεώνοντας πολύ χαμηλή τιμή όταν υπάρχει άφθονη ζήτηση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ξοδέψαμε το πρώτο εξάμηνο του 2018 δουλεύοντας πάνω σε αυτό το πρόβλημα και έχουμε ξεκινήσει να κάνουμε βελτιώσεις στις προτάσεις μας για την Έξυπνη Τιμολόγηση, ώστε να συμβαδίζουν περισσότερο με την αγορά σε περιόδους υψηλής ζήτησης.

Το ενημερωμένο μοντέλο μας εξετάζει τα δεδομένα της Airbnb από προηγούμενα έτη και τη σχέση ζήτησης (κρατήσεις) με τις τιμές των καταχωρήσεων που έχουν λάβει κρατήσεις στην περιοχή σας. Οι προτάσεις σας για την Έξυπνη Τιμολόγηση θα λειτουργούν πλέον καλύτερα λαμβάνοντας υπόψη αυτούς τους παράγοντες. Αυτό είναι το πρώτο βήμα. Εξακολουθούμε να εργαζόμαστε πάνω στη δημιουργία περισσότερων τρόπων έτσι ώστε οι προτάσεις τιμολόγησης να ταιριάζουν καλύτερα με τους στόχους σας, καθώς και τρόπων έτσι ώστε να σας δίνουμε περισσότερα δεδομένα για την αγορά παρά προτάσεις, για να μπορείτε να παίρνετε εμπεριστατωμένες αποφάσεις τιμολόγησης. Αρχίσαμε να δοκιμάζουμε αυτές τις νέες ιδέες αυτό το καλοκαίρι.

Πώς είναι ο χώρος σας σε σύγκριση με άλλους

Ορισμένοι από εσάς ρωτήσατε πώς είναι η καταχώρησή σας σε σύγκριση με άλλες. Όσον αφορά στις συγκρίσεις, βλέπουμε την καταχώρησή σας μέσα από τα μάτια ενός επισκέπτη και τη συγκρίνουμε με άλλες καταχωρήσεις που έχουν λάβει κρατήσεις με επιτυχία. Εκτός από την εύρεση καταχωρήσεων που φιλοξενούν παρόμοιους αριθμούς επισκεπτών και βρίσκονται κοντά στην τοποθεσία της καταχώρησής σας, εξετάζουμε τι κοιτάνε οι επισκέπτες πριν και μετά την επίσκεψή τους στη σελίδα της καταχώρησής σας. Μερικές φορές θα εκπλαγείτε (και εμείς το ίδιο) από το τι θεωρούν οι επισκέπτες ως συγκρίσιμο.

Στη συνέχεια, προσπαθούμε να βεβαιωθούμε ότι η καταχώρησή σας συγκρίνεται με άλλες καταχωρήσεις που είναι επιτυχημένες και ανταγωνιστικές. Δυστυχώς, πολλές καταχωρήσεις στην πλατφόρμα δέχονται λίγες κρατήσεις, ειδικά σε περιόδους χαμηλής ζήτησης. Συνειδητοποιούμε ότι οι περισσότεροι από εσάς συγκρίνετε τις καταχωρήσεις σας με άλλες κάνοντας αναζήτηση ως επισκέπτες στην περιοχή σας και αυτό μπορεί να αποφέρει πολύ διαφορετικά αποτελέσματα από τις συγκρίσεις μας. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι δύσκολο να εκτιμηθεί πόσο επιτυχημένες είναι οι καταχωρήσεις με μια απλή αναζήτηση. Επιπλέον, αν κάνετε αναζήτηση με βάση τις ημερομηνίες, συνήθως θα δείτε μόνο τις καταχωρήσεις που δεν έχουν δεχτεί κρατήσεις. Αυτές οι καταχωρήσεις τείνουν να τιμολογούνται λιγότερο ανταγωνιστικά από αυτές που έχουν ήδη λάβει κρατήσεις για αυτές τις ημερομηνίες. Έτσι, αν βλέπετε μόνο τις διαθέσιμες καταχωρήσεις, δεν μπορείτε να καταλάβετε αν λαμβάνουν κρατήσεις ή αν οι τιμές τους είναι πολύ υψηλές.

Παρ’ όλα αυτά, μερικές φορές το μοντέλο μας εξακολουθεί να μην λαμβάνει υπόψη όλες τις πτυχές που είναι σημαντικές για εσάς στη σύγκρισή σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνεχίζουμε να επεκτείνουμε τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε για τις συγκρίσεις και εργαζόμαστε για να αυξήσουμε τη σχετικότητα των εργαλείων και των προτάσεών μας.

Μελλοντικές βελτιώσεις

Χάρη στα σχόλιά σας, κάναμε κάποια βήματα στον τρόπο με τον οποίο υπολογίζουμε και παρέχουμε προτάσεις τιμολόγησης. Αυτά είναι μερικά πράγματα που μπορείτε να περιμένετε:

  • Έχουμε κάνει βελτιώσεις που θα μειώσουν τον αριθμό των email που λαμβάνετε σχετικά με τις προτάσεις τιμολόγησης κατά έως και 15%.
  • Προσθέσαμε προτάσεις για να μας δίνετε άμεσα σχόλια σχετικά με τα email που σας στέλνουμε, ώστε να διασφαλίσουμε ότι λαμβάνετε τις πληροφορίες που χρειάζεστε, όταν τις χρειάζεστε
  • Βελτιώσαμε τη συνοχή στα μηνύματα που λαμβάνετε σχετικά με την τιμολόγηση
  • Εργαζόμαστε πάνω σε μια συναρπαστική λειτουργία που θα σας δίνει ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με την αγορά για κάθε διανυκτέρευση. Αυτή η λειτουργία θα λαμβάνει υπόψη παράγοντες όπως τον αριθμό των επισκεπτών που ψάχνουν καταχωρήσεις στην περιοχή σας, τον αριθμό των επισκεπτών που έχουν ήδη κάνει κράτηση και τις τιμές για τις οποίες γίνονται κρατήσεις σε κοντινές καταχωρήσεις.