De vraag: ik word steeds gepusht om mijn prijzen te verlagen – waarom is dat? Met wie vergelijken jullie me?

Op deze vraag werd veel gestemd, dus hebben we hem beantwoord tijdens de Q&A voor verhuurders in juli 2018. Deze vraag komt vaak naar voren, dus hebben we hier het antwoord en een aantal updates voor je verzameld. Laten we beginnen.

Je hebt altijd zelf de controle over je advertentieprijs

Het is belangrijk dat je weet dat jij altijd de prijs van je advertentie bepaalt. Je kunt op basis van je eigen doelstellingen en hoeveel risico je wilt lopen zelf bepalen hoe hoog of laag je gaat zitten, en wanneer je de prijs wilt wijzigen om reserveringen aan te moedigen of zoveel mogelijk winst te boeken. Wij bieden je prijssuggesties om je de informatie te geven die je nodig hebt om boekingen te krijgen. Het aanpassen van je prijs is vaak de meest effectieve manier om dit te doen. Het doel is om een prijs in te stellen die overeenkomt met wat gasten zoeken – en bereid zijn te betalen – op het moment dat ze gaan reizen.

Prijssuggesties bij lageen hoge vraag

We hebben een aantal updates voor je over hoe we de informatie ontwikkelen en aanleveren die je nodig hebt om je advertentie concurrerend te prijzen, zowel in het hoog- als het laagseizoen. De prijsstellingstools die we bouwen zijn bedoeld om jou te helpen je inkomen te verhogen met reserveringen. Deze tools richten zich erop jou te helpen een concurrerende prijs in te stellen op momenten van weinig vraag. Als de vraag laag is, heb je met een lagere prijs meer kans op reserveringen. Sommigen van jullie voeren misschien liever een hogere prijs, zelfs als dat betekent dat een ruimte niet wordt geboekt. Dat mag natuurlijk. Je hebt altijd zelf de controle over je advertentieprijs.

We horen van sommige verhuurders dat de gesuggereerde prijzen soms zó laag zijn dat ze zich afvragen of het wel de moeite waard is om te blijven verhuren op Airbnb. Weet dat we je waarderen – er is geen Airbnb zonder Airbnb-verhuurders! Het is onze bedoeling om je de meest betrouwbare informatie te geven die we kunnen verzamelen, zodat jij weloverwogen zakelijke beslissingen kunt nemen die voor jou werken. Onze prijssuggesties bevatten mogelijk niet altijd de nuances van hoe je verhuurt of wat jouw ruimte zo uniek maakt. Daarom is het belangrijk om een minimumprijs toe te voegen die ervoor zorgt dat Slimme Tarieven je alleen boekingen opleveren tegen prijzen die het waard zijn voor jou. We sturen je mogelijk nog steeds suggesties onder dat minimum, zodat je weet welke prijs jou volgens ons reserveringen gaat opleveren. Je kunt deze suggesties negeren als je ze niet ziet zitten. We begrijpen ook dat dit niet altijd welkome informatie is. Daarom werken we aan manieren waarop jij ons kunt laten weten dat je minder of geen meldingen in je inbox wilt ontvangen.

We hebben het gehad over prijssuggesties bij een lage vraag. Maar wat nou als de vraag juist hoog is? Veel van je kalenders staan behoorlijk vol. Wat je dan wilt, zijn tools die ervoor zorgen dat je geen geld laat liggen door een te lage prijs in rekening te brengen op basis van de vraag. We hebben in de eerste helft van 2018 aan dit probleem gewerkt, en hebben verbeteringen geïntroduceerd in onze suggesties voor Slimme Tarieven om meer in overeenstemming te zijn met de markt tijdens periodes van hoge vraag.

Het bijgewerkte model bekijkt de Airbnb-gegevens van voorgaande jaren en de relatie tussen vraag (aantal reserveringen) en de prijzen van de geboekte accommodaties in jouw omgeving. Jouw suggesties voor Slimme Tarieven nemen deze factoren nu beter in overweging. Dit is nog maar de eerste stap. We zijn nog steeds bezig met meer manieren om onze prijssuggesties beter af te stemmen op jouw doelstellingen. En we zoeken meer manieren om je aan meer marktgegevens te helpen (in plaats van suggesties), zodat je een weloverwogen beslissing over je prijs kunt nemen. We zijn deze nieuwe ideeën sinds deze zomer aan het testen.

De kwaliteit van je ruimte, vergeleken met anderen

Sommigen van jullie vroegen hoe je advertentie eruitziet, vergeleken met anderen. Als het gaat om vergelijken, kijken we door de ogen van gasten naar je advertentie en vergelijken we deze met andere advertenties die met succes zijn gereserveerd. We zoeken naar advertenties met vergelijkbare aantallen gasten die dichtbij jouw locatie gelegen zijn. Daarnaast kijken we naar waar gasten op klikken voor en na jouw advertentie. Soms zou je verbaasd staan (en wij trouwens ook!) over wat gasten ervaren als ‘vergelijkbaar’.

Vervolgens proberen we ervoor te zorgen dat je advertentie wordt vergeleken met andere advertenties die succesvol en concurrerend zijn. Helaas ontvangen veel advertenties op het platform weinig reserveringen, vooral in periodes van weinig vraag. We beseffen dat de meeste verhuurders hun advertenties vergelijken met anderen door te zoeken als gasten in je eigen omgeving. Dit kan heel andere resultaten opleveren dan onze vergelijkingen. Dit heeft ermee te maken dat het lastig is om te beoordelen hoe succesvol advertenties zijn op basis van een zoekopdracht. Als je op datum zoekt, zie je bovendien meestal alleen advertenties die nog niet gereserveerd zijn. Deze accommodaties zijn doorgaans minder concurrerend geprijsd dan de accommodaties die al wel gereserveerd zijn. Als je alleen naar beschikbare advertenties kijkt, weet je niet of zij met succes worden geboekt, of misschien wel een te hoge prijs hanteren.

Ondanks dit alles houdt ons model soms nog steeds geen rekening met alle aspecten die voor jou belangrijk zijn in het vergelijken. Daarom blijven we werken aan de manier waarop we denken over vergelijkingen. We werken aan het vergroten van de relevantie van onze tools en suggesties.

Verbeteringen die eraan komen

Dankzij jouw feedback hebben we vooruitgang geboekt in hoe we prijssuggesties berekenen en aan jou doorspelen. Dit zijn een paar dingen waar je naar uit kunt kijken:

  • We hebben verbeteringen aangebracht waardoor het aantal e-mails met prijssuggesties tot wel 15% wordt teruggebracht.
  • We hebben manieren toegevoegd waarmee je ons direct feedback kunt geven over onze e-mails. Zo weten we zeker dat je de informatie krijgt die je nodig hebt, wanneer je die nodig hebt
  • We hebben de samenhang verbeterd van de berichten die je krijgt over prijzen
  • We werken aan een interessante functie die je up-to-date marktinformatie geeft voor elke kalendernacht. Deze functie houdt rekening met dingen zoals hoeveel gasten in jouw omgeving zoeken, hoeveel van deze gasten al gereserveerd hebben en voor welke prijzen accommodaties in de buurt gereserveerd worden.