English  Español  中文 —  Deutsch  Français  Italiano — 日本語  한국어  русский  Português  Nederlands

Neem deze goede voorbeelden van succesvolle ervaringen met sociale impact van over de hele wereld mee in het vormgeven van jouw ervaring:

Zorg dat je de aandacht trekt.

Beperk jezelf niet tot dingen die heel normaal zijn binnen jouw non-profitorganisatie. Vraag je af hoe jouw ervaring reizigers kan aantrekken en interesseren.

Verplaats jezelf eens in de schoenen van je gasten – als jij op bezoek zou zijn in een nieuwe stad en je tijd wilde plannen, wat voor soort activiteiten zouden jou dan opvallen? En voor welke van die activiteiten zou je ook willen betalen?

Om de verbinding met het doel van de non-profitorganisatie te behouden, is het handig dat je nadenkt over nieuwe activiteiten die relevant kunnen zijn voor de missie, maar ook leuk zijn voor gasten. Gasten die meedoen aan de ervaring Hike Runyon Canyon with a Rescue Dog brengen bijvoorbeeld tijd door met asieldieren en genieten tegelijkertijd van een prachtig uitzicht op de stad vanaf de heuvel.

Zet in op iconisch.

De meeste mensen hebben in hun hoofd een bucketlist met dingen die ze willen doen en lokale souvenirs die ze graag willen kopen, als ze in een bepaalde stad zijn. Hoe meer je ze kunt helpen met het afstrepen van dingen op hun lijst, hoe waarschijnlijker het is dat ze jouw ervaring aantrekkelijk vinden.

Geef iconische plekken, iconisch eten en iconische activiteiten een plek in je ervaring. De ervaring Cookies for a Cause geeft bijvoorbeeld het maken van koekjes een echte San Francisco-twist door de koekjes te versieren als de Golden Gate Bridge.

Zorg dat je beschikbaar bent.

Als je aankomende datums niet duidelijk aangeeft, zien gasten je ervaring misschien niet in de zoekresultaten. Als je ervaring niet op vaste en herhalende momenten plaatsvindt, is het veel minder waarschijnlijk dat je de aandacht van potentiële gasten weet te trekken.

Probeer je ervaring wekelijks of om de twee weken aan te bieden, zodat je kunt rekenen op regelmatige reserveringen. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door je eigen community in te zetten en anderen te vragen om je te helpen met de organisatie of leiding, waardoor je de ervaring vaker kunt aanbieden maar niemand er overwerkt door raakt.

Deel je passies.

Beperk jezelf niet tot de kernactiviteiten van jouw organisatie. Je ervaring hoeft niet rechtstreeks met het werk van de organisatie te maken te hebben – wees creatief en volg je passies en die van de anderen binnen je community! Een voorbeeld. Brush and Ink (Japanese Calligraphy) in Tokio maakt gebruik van de voorliefde voor kalligrafie van de oprichter om geld in te zamelen voor een organisatie die kansarme kinderen in Vietnam helpt. De twee hebben geen rechtstreekse verbinding, maar dat is prima.