English  Español  中文 —  Deutsch  Français  Italiano — 日本語  한국어  русский  Português  Nederlands

We weten dat de veiligheid van je gasten je hoogste prioriteit is als je een ervaring organiseert. Neem de tips hieronder in je op om je gasten veilig te houden en ervoor te zorgen dat ze het leuk hebben.

Veiligheid plannen

Bij het plannen van een ervaring moet de veiligheid altijd voorop staan. Zorg dat je alles weet over de lokale wet- en regelgeving in jouw stad. Probeer de hele ervaring goed door te denken. Welke materialen heb je nodig om de veiligheid te garanderen? Hebben gasten training nodig voordat je ervaring van start gaat?

Zorg voor gedetailleerde verwachtingen

Door je potentiële gasten vooraf te informeren over wat ze precies kunnen verwachten, zorg je dat je gasten zich voorbereid en verzorgd voelen. Gebruik de omschrijving op de pagina voor je ervaring, en wees gedetailleerd over fysieke vereisten of veiligheidsmaatregelen die gasten vooraf zelf dienen te nemen.

Verplaats jezelf in de schoenen van je gasten en bedenk welke vragen zij misschien hebben. Is je ervaring bijvoorbeeld veeleisend? Moeten gasten zich goed insmeren, of moeten ze wandelschoenen aan hebben? Dienen mensen met allergieën ergens rekening mee te houden?

Leer je gasten vooraf kennen

Maak gebruik van de veilige berichtenuitwisseling op ons platform om je gasten voorafgaand aan de ervaring al een beetje te leren kennen. Kun je iets doen om de ervaring op hun wensen af te stemmen, om zo te verzekeren dat deze groep zo veilig mogelijk is? Is er aanvullend materiaal of proviand dat je mee moet nemen?

We raden je aan de dag voor je ervaring je gasten via de app een herinnering te sturen, met daarin informatie over veiligheid. Zo komen ze goed voorbereid jouw kant op.

Neem bij twijfel contact op

Mocht er zich een probleem voordoen, dan staan onze Klantenservice en ons Veiligheidsteam 24 uur per dag voor je klaar in 11 talen om je te helpen het probleem op te lossen. Je kunt ons bereiken per naar https://www.airbnb.nl/help/contact_us gaan. In geval van nood dien je altijd de lokale hulpdiensten te bellen voordat je contact met ons legt.


Niemand kan alle risico’s van verhuren en reizen wegnemen, maar bij Airbnb streven we ernaar dat alle verhuurders en gasten het naar hun zin hebben. Dit geldt zeker voor organisatoren van ervaringen. We willen zorgen dat jij je gesteund voelt om jouw unieke talenten en passies zo veilig mogelijk met de wereld te delen.

Dit doen we door op allerlei verschillende manieren het vertrouwen van onze community te winnen. We hebben een hele afdeling die zich bezighoudt met de veiligheid van onze verhuurders en gasten. Ons Veiligheidsteam heeft kantoren over de hele wereld en bestaat uit hulpmedewerkers, ingenieurs, data wetenschappers, contactpersonen bij de politie, slachtofferspecialisten, verzekeringsexperts en nog veel meer, die allemaal 24 uur per dag voor je klaarstaan en samenwerken om onze community beter te beschermen.