English中文DeutschEspañolFrançaisItaliano日本語한국어Portuguêsру́сский

Als verhuurder heb je de unieke mogelijkheid om mensen vanuit de hele wereld te verwelkomen in jouw huis.  Het gevoel van thuiskomen is wat de Airbnb community zo bijzonder maakt, maar discriminatie kan zelfs voorkomen bij de meest attente verhuurders. We hebben gehoord over bepaalde vooroordelen en discriminatie binnen de Airbnb community. Net als jij, nemen we dit ontzettend serieus en werken we er hard aan om dit aan te pakken.

Onlangs hebben we David King III aangenomen als onze directeur van Diversity and Belonging.  David heeft allerlei leidinggevende functies bekleed binnen het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en het Peace Corps, waarin hij zich heeft ingezet voor meer diversiteit.  David werkt nauw samen met verschillende teams binnen Airbnb om discriminatie en vooroordelen te bestrijden.   We vinden het geweldig om van dichtbij te ervaren hoe hij zich inzet voor burgerrechten, diversiteit en tegen uitsluiting – zodat we samen met de Airbnb community een wereldwijd voorbeeld kunnen zijn voor inclusieve gastvrijheid.

We vroegen aan David waarom mensen soms aarzelen om actie te ondernemen tegen discriminatie. „De meeste mensen weten wel dat diversiteit en je ergens thuisvoelen belangrijk is, maar slechts weinig mensen weten hoe ze deel kunnen nemen aan het gesprek en een verandering kunnen bewerkstelligen.” We zijn geïnspireerd door verhuurders van over de hele wereld die stappen hebben genomen om discriminatie te voorkomen en die ervoor zorgen dat alle reizigers zich welkom voelen.  Hier zijn een paar suggesties hoe je dat kunt doen:

     Benadruk dat alle reizigers welkom zijn: Je kunt de beschrijving van je advertentie aanpassen om reizigers te laten weten dat ze bij jou welkom zijn.  Een verhuurder schreef op haar advertentiepagina: “Iedereen is welkom.  Of je nu LGBTQ of hetero bent.”

     Je vaardigheden als verhuurder uitbreiden: Je kunt een “Cross-Cultural Hosting” webcast bijwonen met David King op woensdag 14 december 2016 om 19:00 uur (Nederlandse tijd).

     Identificeer je met reizigers: Voor echte gastvrijheid is empathie nodig — anticipeer op de behoeften van je gasten door te vragen naar voorgaande ervaringen. Je kunt je empathie vergoten door onbekende plekken en activiteiten te ontdekken, of nog beter, iets nieuws gaan doen waar je in de minderheid bent.

     Deel je feedback: Laat ons weten wat jij denkt dat we kunnen verbeteren op het platform door te mailen naar allbelong@airbnb.com.

     Begrijp Airbnb’s standaard voor inclusiviteit: Lees ons anti-discriminatie beleid.

     Als je getuige bent van discriminatie, geef het aan:  Je kunt klikken op het vlaggetje  op profielen, advertenties of berichten zodat je discriminatie kan melden.

     Zet Direct Reserveren aan: Veel reizigers die gebruik maken van Direct Reserveren vinden het ontzettend fijn dat ze een advertentie kunnen reserveren zonder dat ze te maken krijgen met eventuele discriminatie. En met het gemak en de controle dat Direct Reserveren jou te bieden heeft is het een win-win situatie.

We weten dat een enkel bedrijf niet in staat is om een einde te maken aan discriminatie, maar we willen er alles aan doen om er tegen te strijden.  Zoals David al zei „Als we kunnen helpen om de vooroordelen op het platform te vermijden, dan kunnen we echt een wereldwijde plek creëren waar interculturele communicatie en je thuisvoelen de norm zijn. Elke individuele verhuurder kan het verschil maken in deze verandering.”

Ontzettend bedankt dat jij het verschil maakt door te verhuren — de wereld wordt beter door mensen zoals jij.