English  Español  中文 —  Deutsch  Français  Italiano — 日本語  한국어  русский Português Nederlands

Een ervaring met sociale impact organiseren is een manier om een groot publiek te bereiken en bijzondere en leerzame ervaringen in lokale gemeenschappen aan te bieden. Het gaat dan om ervaringen met typische activiteiten die vaak door vrijwilligers bij non-profitorganisaties worden gedaan. Gasten reserveren ervaringen met sociale impact op Airbnb omdat ze op zoek zijn naar een unieke activiteit die een blijvende en positieve invloed heeft op hun eigen leven en op een goed doel waarin ze geloven.

Er zijn veel verschillende manieren waarop hosts bijzondere, educatieve en recreatieve ervaringen met sociale impact op vrijwilligersbasis kunnen aanbieden – die aantrekkelijk en inspirerend zijn voor gasten en tegelijkertijd de missie van de organisatie uitdragen. Klik verder voor meer informatie over hoe ze deze ervaringen hebben ontworpen. Ongeacht de inhoud van je ervaring zijn alle ervaringen met sociale impact een mogelijkheid om de missie van je organisatie te delen en om gasten iets te leren en ze aan te moedigen je goede doel te steunen.

Hier volgen een paar manieren waarop je jouw missie kunt delen:

Leg de nadruk op je goede doel. Vertel gasten meer over het goede doel waar je organisatie zich voor inzet en waarom het belangrijk is.

Vertel een verhaal. Geef wat achtergrondinformatie over hoe je organisatie is ontstaan en eventueel hoe je erbij betrokken bent geraakt.

Laat zien welke impact je hebt. Laat gasten zien op welke manier je organisatie een goede invloed heeft op de gemeenschap.

Moedig betrokkenheid aan. Geef gasten een mogelijkheid om betrokken te blijven. Je kunt ze bijvoorbeeld aanmelden voor je nieuwsbrief, vragen of ze de Facebookpagina van je organisatie willen liken, een donatie willen doen of vragen of ze zich willen aanmelden voor toekomstig vrijwilligerswerk.

“We vonden het geweldig om het belangrijke non-profitproject Harlem Grown te ontdekken en de vrijwilligers te helpen met planten water geven, compost filteren en planten verpotten. Het was fijn om hard te werken, het was goed voor de geest en het lichaam. En het was interessant om met de vrijwilligers te praten en ze hun eigen weg te zien ontdekken. Hoera voor Harlem Grown!”

— Sebastian, een deelnemer aan de Urban Grown-ervaring in New York City.