English中文DeutschEspañolFrançaisItaliano日本語한국어Portuguêsру́сский

Het begon allemaal met een paar vintage laarzen. Suzie had  een gloednieuwe winkel op Etsy (BadAssOldThings) en Beverlee bladerde door de site, toen haar oog viel op een paar perfecte stoere cowboylaarzen. In het profiel van Suzie zag ze dat de winkel in de buurt was en ze vroeg of ze langs kon komen om de laarzen even te passen.

Ondertussen, aan de andere kant van de digitale winkel, was Suzie ontzettend blij met het feit dat ze haar eerste verkoop leek te hebben. Ze spraken af om elkaar in het echt te ontmoeten. En het waren niet alleen de laarzen die erg goed bleken te passen. Beverlee kreeg de vintage laarzen zodat ze die thuis kon dragen en Suzie hield aan de verkoop een ‘vintage vriendin’ over.

1600x900_pride-blog-portraits-bev-and-suzie_elliott_1506130735-1600x900

Na drie gelukkige jaren woont het stel nu samen in Oakland, verhuren ze op Airbnb en gaan ze vaak op reis.

“We houden ontzettend van reizen en zijn altijd openlijk gay, omdat dat simpelweg is wie wij zijn,” legt Beverlee uit. “We hebben ooit een stel gehad dat raar reageerde toen we samen voor de deur stonden. Maar we dachten gewoon, ‘Nou ja, wij hebben niets verkeerd gedaan’. Het beste wat je kunt doen is zelf een positief beeld geven van een queer leven.”

En dat is precies wat ze elke dag doen. Naarmate de tijd verstrijkt en omdat zij zelf altijd open en positief blijven, merken Beverlee en Suzie dat de wereld om hen heen langzaam aan het veranderen is.

“Natuurlijk hebben we het wel eens meegemaakt dat we met een scheef oog werden aangekeken, maar eerlijk gezegd, door te reizen met Airbnb weet je al snel bij wat voor soort mensen je zult verblijven, zelfs voordat je er bent. Wij logeren elke keer bij ontzettend aardige mensen.”

Als verhuurder ligt dat een beetje anders. Aanvankelijk waren ze een beetje nerveus om als twee vrouwen vreemde mensen te verwelkomen in hun huis — omdat ze lang niet altijd wisten of die mensen hun relatie wel zouden accepteren of ondersteunen.

1600x900_pride-blog-portraits-bev-and-suzie_elliott_1506130821-1600x900

 

“We voelden ons best wel ongemakkelijk en kwetsbaar,” zo herinnert Suzie zich de eerste keer dat ze verhuurden. “We vonden dat niemand eigenlijk iets te maken had met onze relatiestatus, dus we hadden alleen een foto van Beverlee op ons profiel gezet. Maar toen voelde het ook een beetje vreemd als ik de gasten verwelkomde en voor hen was het ook verwarrend: Ze staan bij ons voor de deur en denken dat ze Beverlee gaan ontmoeten. Dan staat daar opeens een andere vrouw die ze nog nooit gezien hebben.”

Daarom besloot het stel om helemaal open en eerlijk te zijn over hun relatie; dus ze hebben een schattige selfie, waarop ze samen lachend staan, ingesteld als hun profielfoto.

“Het verhuren als een homostel heeft ervoor gezorgd dat wij, als twee introverte mensen, ons op ons gemak voelen met onszelf en met iedereen die we ontmoeten,” legt Beverlee uit.

Hun favoriete manier om gasten te verwelkomen? Verse bloemen in elke kamer.

“Het is onze manier om te zeggen: ‘Welkom! We willen dat jij je speciaal voelt hier’.”

1600x900_pride-blog-portraits-bev-and-suzie_elliott_1506131287-1600x900

Dit jaar tijdens de Gay Pride verheugt het stel zich op twee dingen: een zilveren Harley en een paar zilveren nepwimpers.

“Voor ons gaat de Pride vooral over jezelf zijn, plezier hebben en trots zijn op wie je bent,” zegt Suzie.

“Maar het gaat ook om het samen rijden op een motor tijdens de parade!” vult Beverlee aan. “Het is zo’n geweldige ervaring: Een miljoen mensen staan aan de zijkant te klappen en juichen terwijl je over Market Street rijdt.”

“Iets teruggeven aan de community is ontzettend belangrijk voor ons — echt waar, op elk moment van het jaar,” concludeert ze. “Of het nu via vrijwilligerswerk is, een feestje of door simpelweg aardig te zijn tegen mensen die geen ervaring hebben met de LGBT-community.”

En dat, zo zeggen ze, is hoe je liefde laat zien aan de wereld: verwelkom het in je huis… dan kan de liefde je vinden waar je ook bent.

1600x900_pride-blog-portraits-bev-and-suzie_elliott_1506131078-1600x900

 

Ter gelegenheid van de Pride 2015, delen we een serie verhalen over liefde, reizen en het verwelkomen van de LGBTQIA-leden van onze community, onder de titel #HostWithPride.