Δικαιώματα φωτογραφίας: Farah Sosa @farahstop

Ο Superhost Burt Blackarach, με έδρα το Λος Άντζελες, πάντα διέπρεπε στον εντοπισμό σπουδαίων ευκαιριών. Μεγαλώνοντας σε μια οικογένεια μουσικών και τραγουδιστών, άρχισε να διευθύνει την εταιρεία μουσικών εκδόσεων των γονιών του στην ηλικία των 14. Από τότε, η μουσική καριέρα του Burt έχει ανέβει νότα, από την ηχοληψία σε άλμπουμ που κέρδισε Grammy και τη σύνθεση μουσικής για μια επιτυχημένη σειρά του HBO μέχρι τη σύνθεση μουσικής για διαφημίσεις που έχουν προβληθεί κατά τη διάρκεια του Super Bowl και πιο πρόσφατα, τη διοργάνωση μιας μουσικής Εμπειρίας στην Airbnb.

Καθίσαμε με τον Μπερτ για να μάθουμε πώς ξεκίνησε να προσφέρει μια Εμπειρία, πώς αυτό επηρέασε τον τρόπο με τον οποίο υποδέχεται τους επισκέπτες στο εξοχικό του στην πίσω αυλή και τι έχει μάθει σε όλη αυτή τη διαδρομή. Δείτε τι είπε.

Πείτε μας για την Εμπειρία σας. Τι την κάνει μοναδική;

Η Εμπειρία μου είναι: “Γίνετε DJ για μια μέρα”. Φιλοξενώ μικρές ομάδες ανθρώπων στο στούντιό μου και τους διδάσκω τα βασικά της ηχοληψίας και της μίξης, πώς να επιλέγουν μουσική, τι κάνει έναν ρυθμό καλό, όλα αυτά τα πράγματα. Αυτή ήταν η πρώτη Εμπειρία στο είδος της στην Airbnb και χάραξε μια οδό που κανείς άλλος δεν σκεφτόταν.

Τι σας έκανε να επικεντρωθείτε στο DJλίκι ως Εμπειρία;

Πολλοί άνθρωποι θέλουν να μάθουν σχετικά με το DJλίκι επειδή νομίζουν ότι φαίνεται εύκολο, αλλά υπάρχει ο εξοπλισμός και η επιλογή της μουσικής και η κατανόηση του πώς όλα πάνε μαζί. Μπορεί να γίνει περίπλοκο αν θέλετε τα κομμάτια σας να ακούγονται καλά.

Άρχισα να μαθαίνω σχετικά με το DJλίκι με τους φίλους μου όταν ήμουν στο γυμνάσιο, που ήταν πραγματικά η αρχή της μουσικής μου καριέρας. Στη συνέχεια, η παραγωγή και η σύνθεση και όλα τα άλλα ήρθαν μετά — το κάνω αυτό εδώ και πολύ καιρό. Έτσι, οι άνθρωποι που συμμετέχουν στην Εμπειρία μου παρακολουθούν τρεις ώρες πρακτικής καθοδήγησης από έναν ειδικό, αλλά έχει πλάκα και δεν χρειάζεται να αισθάνονται ότι απειλούνται. Μπορούν πραγματικά να πάρουν πολλά από αυτό.

Πώς ξεκινήσατε με τις Εμπειρίες;

Όταν κάνετε αυτό που σας αρέσει στην Airbnb είναι πραγματικά σαν να διευθύνετε τη δική σας επιχείρηση. Αλλά συνήθως όταν ξεκινάς μια επιχείρηση, πρέπει να πάρεις άδεια ή δάνειο, να έχεις κεφάλαιο και αυτό μπορεί να είναι περιοριστικό για πολλούς ανθρώπους. Αλλά στην Airbnb μπορείτε να μπείτε με μια ιδέα και δέκα δολάρια.

Είχα ακούσει ότι η Airbnb έκανε Εμπειρίες και ακούστηκε πολύ ωραίο. Είμαι μεγάλος οπαδός της Airbnb, οπότε ό, τι κι αν κάνουν, είμαι μέσα 1.000%. Ήθελα να δημιουργήσω κάτι που θα χρησιμοποιούσε το μουσικό μου υπόβαθρο, αφού αυτή είναι η ειδικότητά μου. Υπέβαλα την ιδέα και προσκλήθηκα σε μια συνάντηση με κάποια από τα άτομα στην Airbnb και συνεργάστηκαν μαζί μου για να με βοηθήσουν να δημιουργήσω την Εμπειρία μου.

Αρχικά, είχαμε δύο στοιχεία για την Εμπειρία. Περνούσαμε χρόνο στο στούντιο μαθαίνοντας πώς να μιξάρουμε και μετά πηγαίναμε σε ένα κοντινό δισκάδικο για να αγοράσουμε ήχους. Αλλά περιόρισα την Εμπειρία στο στούντιο, αφού γι’ αυτό υπάρχουν οι άνθρωποι και αφαιρεί από τις μεταφορές. Όπως ακριβώς με τη διαχείριση μιας καταχώρησης, θέλετε να παίξετε με διαφορετικά πράγματα για να καταλάβετε τι θα λειτουργήσει.

Είστε και Superhost. Πώς επηρέασε αυτό τη διοργάνωση της Εμπειρίας σας;

Έμαθα πολλά από τη φιλοξενία επισκεπτών στην καταχώρησή μας. Ζούμε ακριβώς στο κέντρο του Λος Άντζελες – τα πάντα απέχουν 15 λεπτά χωρίς κίνηση – έτσι στην αρχή σκέφτηκα ότι θα μπορούσαμε απλά να βάλουμε την καταχώρηση και θα δεχόμασταν κρατήσεις. Αλλά η γυναίκα μου έκανε πάντα κάτι παραπάνω για να σιγουρευτεί ότι το εξοχικό ήταν καθαρό και όμορφα διακοσμημένο, με ωραίες παροχές.

Συνολικά, πιστεύω ότι είχαμε επιτυχία με την καταχώρησή μας, ακολουθώντας μία προσέγγιση που δεν εξαπατούμε τον κόσμο και φροντίζουμε να τους φερόμαστε καλά. Βλέποντας πώς αυτό λειτούργησε για να φτάσουμε στο επίπεδο του Superhost, εφάρμοσα το ίδιο πράγμα για να γίνω οικοδεσπότης της Εμπειρίας.

Ποιο είναι το καλύτερο μέρος του να είσαι οικοδεσπότης Εμπειρίας;

Έβαλε πραγματικά νέα ζωή και ενέργεια στη μουσική μου καριέρα. Μου δίνει μια διέξοδο για να διοχετεύσω πολλή από τη δημιουργικότητά μου. Ως καλλιτέχνης, απογοητεύεσαι αν δεν έχεις δημιουργική διέξοδο. Και αυτό μου επιτρέπει να παίζω λίγο αλλά και να μοιράζομαι τις ικανότητές μου με τους ανθρώπους. Αλλά έχει επίσης ανοίξει πολλούς δρόμους για τη δουλειά μου και έχω πάρει πολλά νέα έργα. Αρχίζω ακόμα και να κάνω εταιρικές εκδηλώσεις που ενσωματώνουν το DJλίκι.

Καμιά συμβουλή για τους άλλους οικοδεσπότες που σκέφτονται να δημιουργήσουν μια Εμπειρία;

Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να είστε ειδικός στον τομέα σας. Αν φτιάχνετε παγωτό, πρέπει να μπορείτε να απαντάτε σε κάθε ερώτηση για τη δημιουργία παγωτού. Και όπως ακριβώς με μια καταχώρηση, να είστε πρόθυμος/η να παίξετε με διαφορετικά στοιχεία για να καταλάβετε τι πραγματικά λειτουργεί. Αλλά σε αντίθεση με μια καταχώρηση, που αλλάζετε τις τιμές και τα σχετικά, θα πρέπει να προσπαθήσετε να κρατήσετε την τιμή σταθερή σε μια Εμπειρία. Πρέπει να αποπνέει αξία, οπότε τιμολογήστε την αρκετά υψηλά, ώστε να αξίζει τον κόπο αλλά να είναι ακόμα προσβάσιμη στους ανθρώπους. Πρέπει να αισθάνονται ότι παίρνουν κάτι ξεχωριστό. Και φροντίστε να φύγουν με κάτι στα χέρια τους. Οι επισκέπτες μου μπορούν να επιλέξουν μερικά αρχεία από τη συλλογή μου, ώστε να αποχωρήσουν με κάτι από την Εμπειρία.