Foto: Farah Sosa @Farahstop

 Superhosten Burt Blackarach med base i Los Angeles har altid været fremragende til at se gode muligheder. Han er vokset op i en familie bestående af musikere og sangere og som 14-årig begyndte han at drive sine forældres musikudgivervirksomhed. Siden da har Burts musicalkarriere omfattet alt fra lydteknik til et Grammy-vindende album, musik til en populær HBO-serie og komponering af musik til reklamer, der er blevet vist under Super Bowl—og han er nu også vært for en musicaloplevelse på Airbnb.

Vi mødtes med Burt for at spørge ham, hvordan han kom i gang med at være vært for en oplevelse, og hvordan det har påvirket hans måde, hvorpå han byder gæster velkommen i sin hytte i baghaven, og hvad han har lært undervejs. Her kan du se, hvad han sagde.

Fortæl os om din oplevelse. Hvad gør den unik?

Min oplevelse har overskriften DJ for en dag. Jeg er vært for mindre grupper i mit studie og lærer dem grundlæggende elementer ved indspilning og mixning, hvordan man vælger musik, hvordan man laver et godt beat, osv. Det var den første oplevelse af sin slags på Airbnb, og det var noget, ingen andre havde tænkt på.

Hvad fik dig til at fokusere på DJ-arbejdet som en oplevelse?

Der er mange, der gerne vil lære at være DJ, fordi de synes, det ser nemt ud, men der er udstyr og valg af musik og forståelse af, hvordan det hele passer sammen. Det kan tages i brug, hvis du vil have din musik til at lyde godt.

Jeg begyndte at lære at være DJ med mine venner, da jeg gik i 8. klasse, hvilket faktisk var starten på min musikkarriere. Så kom produktionen og komponeringen og alt det andet bagefter — jeg har gjort det i rigtig lang tid. Folk, der melder sig til min oplevelse, får tre timers praktisk vejledning fra en ekspert, men det er sjovt, og der er ingen grund til at være nervøs. De kan få rigtig meget ud af det.

Hvordan kom du i gang med oplevelser?

At have en oplevelse på Airbnb er som at drive din egen virksomhed. Men normalt når man starter en virksomhed, skal man have en erhvervslicens eller et lån, have kapital, og det kan være begrænsende for mange mennesker. Men på Airbnb kan du nøjes med en idé og ti dollars.

Jeg havde hørt, at Airbnb tilbød oplevelser, og det lød ret fedt. Jeg er stor fan af Airbnb, så uanset hvad de gør, går jeg 1000% ind for det. Jeg ville skabe noget, hvor jeg kunne bruge min musikalske baggrund, da det er min ekspertise. Jeg indsendte idéen og blev inviteret til et møde med nogle af folkene hos Airbnb, og de hjalp mig med at udarbejde min oplevelse.

Først havde vi to komponenter til oplevelsen. Vi var i studiet for at lære at mixe, og så gik vi hen i en pladebutik i nærheden for at købe musik. Men jeg har modificeret oplevelsen, så den kun omfatter studiedelen, for det er derfor, folk kommer, og det letter logistikken. Man leger med forskellige ting for at finde ud af, hvad der fungerer, ligesom når man administrerer et opslag.

Du er også Superhost. Hvordan har det påvirket din oplevelse?

Jeg lærte meget af at være vært for gæster i vores bolig. Vi bor i centrum af L.A., og alt ligger 15 minutter væk, så jeg troede, vores opslag ville blive booket af sig selv. Men min kone gjorde noget ekstra ud af det og sørgede for, at hytten var ren og pænt indrettet med gode faciliteter.

Overordnet set synes jeg, vi har haft succes med vores opslag, fordi vi ikke snyder folk, og vi de får en god behandling. Jeg havde set, hvordan det fik os op på Superhost-niveau, så de samme tanker lå til grund for værtskabet af min oplevelse.

Hvad er det bedste ved at være vært for oplevelser?

Det har virkelig genoplivet min musikkarriere. Det giver mig mulighed for at være kreativ. Som kunstner bliver man frustreret, hvis man ikke kan dele sin kreativitet. Jeg kan spille og dele mine færdigheder med andre. Men det har også åbnet op for mange muligheder arbejdsmæssigt, og jeg har gang i en masse nye projekter. Jeg er endda begyndt at bruge DJ-arbejdet til virksomhedsevents.

Har du nogen råd til andre værter, der overvejer at lave en oplevelse?

For det første skal du være vidende inden for dit fagområde. Hvis du laver is, skal du kunne svare på alle spørgsmål om at lave is. Og ligesom med et opslag skal du være villig til at lege med forskellige elementer for at finde ud af, hvad der virkelig fungerer. Men i modsætning til et opslag, hvor du ændrer priser osv., bør du have en fast pris for en oplevelse. Prisen skal være så høj, at man kan se, det er en oplevelse af høj kvalitet, men det skal stadig være muligt for folk at betale. De skal føle, at de får noget særligt. Og sørg for at give dem en gave. Mine gæster kan vælge et par plader fra min samling, så de har noget, der minder dem om oplevelsen.