Fotokreditt: Farah Sosa @Farahstop

Superhost Burt Blackarach fra Los Angeles har alltid utmerket seg på å identifisere gode muligheter. Som barn av en familie av musikere og sangere, begynte han å drive foreldrenes musikkfirma i en alder av 14 år. Siden den gang har Burts musikalske karriere vært omfattende, fra lydutvikling av et Grammy-vinnende album og musikkproduksjon til en populær HBO-serie til komponering av musikk for reklamer som er vist under Super Bowl – og den siste tiden; som vert for en musikalsk opplevelse på Airbnb.

Vi satte oss sammen med Burt for å finne ut hvordan han begynte som vert for en opplevelse, hvordan det har påvirket måten han ønsker gjester velkommen til hytten i hagen, og hva han har lært underveis. Dette hadde han å si.

Fortell oss om opplevelsen din. Hva gjør den unik?
Min opplevelse er Vær DJ for en dag. Jeg er vert for små grupper i studioet mitt og lærer dem grunnleggende om opptak og lydmiksing, hvordan man velger musikk, hva som gir god rytme, alt det der. Det var den første opplevelsen som dette på Airbnb, og det traff et behov som ingen andre tenkte på.

Hva fikk deg til å fokusere på det å være DJ som en opplevelse?
Mange mennesker ønsker å prøve seg som DJ fordi de tror det ser enkelt ut, men man har utstyr, må velge musikk og forstå hvordan alt henger sammen. Det kan bli komplisert hvis du vil at tingene dine skal høres bra ut.

Jeg begynte å leke meg som DJ med vennene mine da jeg gikk i 8. klasse, som virkelig var starten på musikkarrieren min. Deretter kom produksjonen og komponeringen og alt annet etterpå – jeg har gjort dette i veldig lang tid. De som registrerer seg for min opplevelse får dermed tre timers praktisk veiledning fra en ekspert, men det er morsomt og de trenger ikke å føle seg truet. De kan virkelig få mye ut av det.

Så hvordan begynte du med Opplevelser?
Å gjøre din greie på Airbnb er virkelig som å drive din egen virksomhet. Men vanligvis når du starter en egen virksomhet må du få en firmaattest eller et lån, ha litt kapital, og det kan være begrensende for mange mennesker. Men på Airbnb kan du gå inn med en idé og ti dollar.

Jeg hadde hørt at Airbnb drev med opplevelser, og det hørtes ganske kult ut. Jeg er en stor fan av Airbnb, så uansett hva de gjør, er jeg 1000 % med. Jeg ville skape noe som ville bruke min musikalske bakgrunn, siden det er min ekspertise. Jeg sendte inn ideen og ble invitert til et møte med noen av folkene på Airbnb, og de jobbet med meg for å hjelpe meg med å skape opplevelsen min.

Først hadde vi to komponenter til opplevelsen. Vi tilbrakte tid i studioet med å lære å mikse, og så gikk vi til en nærliggende platebutikk for å kjøpe lyder. Men jeg har raffinert det ned til bare studiodelen siden det er det folk virkelig er der for, og det letter logistikken. Akkurat som å administrere et utleiested, vil du leke med forskjellige ting for å finne ut hva som vil fungere.

Du er også en Superhost. Hvordan har det påvirket vertskapet for din opplevelse?
Jeg lærte mye av å være vert for gjester i vårt utleiested. Vi bor midt i L.A., med alt 15 minutter unna uten trafikk, så først tenkte jeg at vi bare kunne sette opp utleiestedet og det ville bestille seg selv. Men kona mi gjorde alltid det lille ekstra og sørget for at hytta var ren og pent designet, med fine fasiliteter.

Generelt tror jeg vi har hatt suksess med utleiestedet vårt ved å ta en tilnærming der vi gir gjestene mye for pengene og sørge for at vi behandler dem godt. Da jeg så hvordan det fungerte opp til et Superhost-nivå, brukte jeg det samme prinsippet i det å være en opplevelsesvert.

Hva er det beste med å være vert for opplevelser?
Det har virkelig gitt nytt liv og energi i musikkarrieren min. Det gir meg et utløp for mye av kreativiteten min. Som kunstner blir du frustrert hvis du ikke har et kreativt utløp. Og dette lar meg spille litt og dele ferdighetene mine med andre. Men det har også åpnet mange muligheter for arbeidet mitt, og jeg har fått mange nye prosjekter. Jeg har også begynt å ta imot bedriftsarrangement som trenger DJ.

Noen råd til andre verter som tenker på å skape en opplevelse?
Først og fremst må du være kunnskapsrik på ditt felt. Hvis du er en iskremmaker, må du kunne svare på alle spørsmål om å lage iskrem. Og akkurat som med et utleiested, vær villig til å leke med forskjellige elementer for å finne ut hva som virkelig fungerer. Men i motsetning til et utleiested, hvor du endrer prisene og slikt, bør du prøve å holde prisen fast når det gjelder opplevelser. Det må utstråle verdi, så pris det høyt nok til at det er verdt det, men fortsatt tilgjengelig for folk. De må føle at de får noe spesielt. Og sørg for at de drar med noe i hendene. Gjestene mine får velge noen plater fra samlingen min, slik at de går sin vei med noe fra opplevelsen.