Fotokredit: Farah Sosa @Farahstop

Los Angeles-baserade Superhost Burt Blackarach har alltid varit bra på att identifiera bra möjligheter. När han växte upp, i en familj av musiker och sångare, började han driva sina föräldrars musikförlag när han var 14. Sedan dess har Burts musikkarriär medfört en omfattande produktion, från att vara ljudtekniker för ett Grammy-vinnande album och göra succé med en HBO-serie, till komposition av musik för reklam som har visats under Super Bowl—och på senare tid, som värd för en musikalisk upplevelse på Airbnb.

Vi satte oss ner med Burt för att ta reda på hur han började som värd för en upplevelse, hur det har påverkat hur han välkomnar gäster till stugan på sin bakgård, och vad han har lärt sig längs vägen. Här är vad han hade att säga.

Berätta för oss om din upplevelse. Vad gör den unik?
Min upplevelse är att vara DJ för en dag. Jag är värd för små grupper i min studio och lär dem grunderna i inspelning och mixing, hur man väljer musik, vad som kännetecknar ett bra beat, allt det där. Detta var den första upplevelsen av det här slaget på Airbnb och den blev en kategori som ingen annan tänkt på.

Vad fick dig att fokusera på DJing som en upplevelse?
Många vill lära sig att vara DJ eftersom de tycker att det ser lätt ut, men det finns utrustning att hantera och musik att välja, och man måste förstå hur allt fungerar tillsammans. Du måste bli involverad om du vill att dina saker ska låta bra.

Jag började lära mig DJing med mina vänner när jag gick i åttan, vilket egentligen var början på min musikkarriär. Sedan kom detta med produktion och komposition och allt annat — jag har gjort det här väldigt länge. Så de som registrerar sig för min upplevelse får tre timmars praktisk vägledning från en expert, men det är kul och de behöver inte känna sig pressade. De kan verkligen få ut mycket av det.

Så hur började du med upplevelser?
Att göra din grej på Airbnb är verkligen som att driva ditt eget företag. Men normalt när man startar ett företag måste man skaffa en licens eller ett lån, ha lite kapital, och detta kan vara begränsande för många människor. Men på Airbnb kan du gå in med en idé och tio dollar.

Jag hade hört att Airbnb börjat med upplevelser och det lät ganska häftigt. Jag är ett stort fan av Airbnb, så vad de än gör är jag med till 1000 %. Jag ville skapa något som skulle dra nytta av min bakgrund inom musiken, eftersom det är min expertis. Jag skickade in idén och blev inbjuden till ett möte med några av personerna på Airbnb, och de samarbetade med mig för att hjälpa mig att skapa min upplevelse.

Först hade upplevelsen två komponenter. Vi tillbringade tid i studion för att lära oss att mixa, och sedan gick vi till en närliggande skivaffär för att köpa ljud. Men jag har finjusterat detta till enbart studiodelen, eftersom det är vad folk egentligen är där för, och det tar bort en del av logistiken. Precis som att hantera ett boende, bör du testa att leka med olika saker för att lista ut vad som kommer att fungera.

Du är även en Superhost. Hur har det påverkat ditt värdskap för upplevelser?
Jag lärde mig mycket av att vara värd för gäster i vårt boende. Vi bor mitt i L.A., med allt på 15 minuters avstånd och utan trafik, så först tänkte jag att om vi bara kunde kasta upp en annons så skulle boendet bli bokat av sig själv. Men min fru gjorde alltid det lilla extra för att se till att stugan var rengjord och snyggt designad, med trevliga bekvämligheter.

På det hela taget tror jag att vi har lyckats med vårt boende genom att tillämpa ett tillvägagångssätt utan kortsiktiga förändringar och se till att vi behandlar gäster väl. Eftersom jag såg hur detta fungerade för att få oss till Superhost-nivån tillämpade jag samma tillvägagångssätt som upplevelse-värd.

Vad är det bästa med att vara en upplevelse-värd?
Det har verkligen givit nytt liv och ny energi till min musikkarriär. Det ger mig en möjlighet att få ut mycket av min kreativitet. Som konstnär blir du frustrerad om du inte har möjlighet att vara kreativ. Och detta låter mig spela lite och dela mina färdigheter med folk. Men det har också öppnat många vägar för mitt arbete och jag har fått många nya projekt. Jag börjar till och med arrangera företagsevenemang kring DJing.

Några råd till andra värdar som funderar på att skapa en upplevelse?
Först och främst måste du vara kunnig på ditt område. Om du är en expert på att göra glass måste du kunna svara på alla frågor om att göra glass. Och precis som med ett boende, var villig att leka med olika element för att lista ut vad som verkligen fungerar. Men till skillnad från ett boende, där du ändrar prissättning och sånt, bör du försöka hålla prissättningen fast när det gäller en upplevelse. Det måste återspegla värdet, så sätt priset tillräckligt högt för att det ska vara värt besväret men ändå åtkomligt för människor. De måste känna att de får något speciellt. Och se till att de lämnar upplevelsen med något eget i sina händer. Mina gäster får välja några skivor från min samling, så att de har något till minne av upplevelsen.