English中文DeutschEspañolFrançaisItaliano日本語한국어Portuguêsру́сский

Christine is een Airbnb-verhuurder in New South Wales, Australië. Ze woont en verhuurt in het stadje Glenbrook in het Blue Mountains National Park, op een uur rijden vanaf Sydney. Gasten beschrijven Christine als een geweldige verhuurder die er alles voor over heeft om haar gasten alle hulp, comfort en privacy te bieden die ze nodig hebben.

Christine was een van de vier winnaars van de Host Award 2015. Deze awards zijn een mogelijkheid voor de community om uitzonderlijke verhuurders in het zonnetje te zetten tijdens Airbnb Open. Christine kreeg de Hero Award nadat ze voor een gast zorgde die te maken kreeg met een onverwachte tegenslag. Voor Inge, die met haar vriend op reis was door Australië, kwam de empathische en toegewijde gastvrijheid van Christine op een belangrijk moment.

Al snel na hun aankomst in Glenbrook, kreeg Inge een miskraam die veroorzaakt was door een tumor in haar buik. Christine reageerde op deze tragedie door Inge te behandelen als een familielid en ze deed alles wat ze kon om haar te helpen en ondersteunen. Christine regelde een afspraak met haar eigen huisarts en nam Inge naar een plaatselijke verloskundige. Ze bood het stel zelfs de mogelijkheid om langer te blijven, zodat ze rustig konden uitrusten en herstellen. “Ze wilde ook niet dat we haar daarvoor betaalden”, aldus Inge, “Ze heeft echt hemel en aarde bewogen om ons te helpen en te zorgen dat ik me beter voelde”.

Zelf heeft Christine helemaal niet het gevoel dat ze een held is. In tegendeel, ze denkt dat zij gewoon datgene heeft gedaan “wat iedereen in zo’n geval zou doen voor Inge, er voor haar zijn.”

“Voor mijzelf als vrouw, was het ontzettend belangrijk om voor haar te kunnen zorgen in deze periode van haar leven,” zegt Christine, “Ik was ouder, zij was jonger. Ik wilde haar deze zorg geven.”

Inge en haar vriend waren ver weg van huis, maar de zorg en liefdevolle aandacht van Christine maakte het mogelijk dat ze zich thuis konden voelen. “In zo’n soort situatie is dat precies wat je nodig hebt,” meent Inge, “een plek waar je thuis kan zijn.”

Screen Shot 2016-02-15 at 5.13.45 PM

De lokale community kan ook rekenen op Christine’s toewijding. Onlangs is ze begonnen met een baan als leraar en helpt ze kinderen om erachter te komen wat ze willen in het leven. “Echt iedereen in de community kan rekenen op haar hulp. Ze zal altijd en overal proberen om iemand te helpen,” zegt Inge.

Christine moedigt andere verhuurders in haar community aan door haar kennis van gastvrijheid te delen. Ze vindt het belangrijk om te laten zien dat je met een hele simpele en eenvoudige daad kan zorgen voor heldhaftige ervaringen als verhuurder. Haar oprechte advies is dan ook om “Aandacht te besteden aan je gasten, te anticiperen op hun behoeften en er gewoon voor ze te zijn als ze je nodig hebben.”