English — Español —  中文 —  Deutsch — Français — Italiano — 日本語 — 한국어 — русский — Português Nederlands

Bij het boeken van een ervaring komt veel kijken en we weten dat het voor hosts waardevolle informatie kan zijn inzicht te hebben in de beweegredenen van een gast om deel te nemen. Onderzoekers van Airbnb Ervaringen hebben gasten onlangs gevraagd hun gedachtegang hierbij onder woorden te brengen. 

Ze kregen hierop meer dan 2.000 reacties van gasten met een geplande reis, die voor specifieke datums ervaringen hadden gezocht of ten minste al twee ervaringen hadden geboekt op de website. Van de respondenten was 69% afkomstig uit de VS en de resterende 31% uit het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Korea, Italië, Spanje, Rusland, Japan, India, China en Brazilië. Dit betekent dat het team een aantal bevolkingsgroepen niet heeft kunnen bereiken, maar de resultaten geven nog steeds nuttige inzichten. 

Houd er rekening mee dat dit de resultaten van slechts één enquête zijn. Er valt altijd meer te leren, en het onderzoeksteam zal bevindingen blijven delen naarmate er steeds meer gasten van over de hele wereld aan ervaringen deelnemen. 

Wie reserveert het meest waarschijnlijk ervaringen? 

Ten eerste zien we duidelijk dat respondenten die al eens een ervaring hadden geboekt, eerder geneigd waren dit nog eens te doen dan gasten voor wie Airbnb-ervaringen nieuw waren. Dit betekent dat je mag verwachten dat sommige van je gasten al eerder aan een ervaring hebben deelgenomen en een idee hebben van hoe het in zijn werk gaat. 

Ook bleek uit de enquête dat leeftijd niets te maken heeft met de waarschijnlijkheid of iemand een ervaring zal boeken. Natuurlijk hangt het van je ervaring af welke leeftijdsgroepen je vooral aantrekt, maar over het algemeen kun je ervan uitgaan dat er gasten van allerlei leeftijdscategorieën zullen reserveren.  

Om te onthouden

  • Je mag verwachten dat gasten van uiteenlopende leeftijden interesse hebben in je ervaring. 
  • De kans is groot dat je vooral gasten krijgt die al eerder een ervaring hebben gereserveerd.

Waarom reserveren gasten ervaringen?

De respondenten gaven aan dat Airbnb-ervaringen uniek zijn en dat dit ze zo interessant maakt. Ook vertelde iemand over zijn doel om op elke locatie waar hij naartoe reist, één ding te doen dat uniek is. Een andere respondent die voor het eerst naar Europa reisde, zei dat deelname aan een ervaring een manier is om iets interessants te beleven zonder overweldigd te raken. Gasten zien ervaringen als dé manier om iets te doen wat weinig andere reizigers zouden doen, dus breng op je pagina vooral naar voren wat je ervaring speciaal maakt. Wat doet je ervaring opvallen in de massa? 

De respondenten hechten ook veel waarde aan toegang tot lokale plekken. Als je je toerist voelt en je kennis van een gebied alleen uit een reisgids komt, blijft er een zeker afstand tussen jou en je reisbestemming. Gasten krijgen daarom graag de kans de dingen vanuit een lokaal perspectief te zien. Eén van de respondenten gaf aan dat ze ervan houdt om trektochten te maken, maar dat dit zonder kennis van de omgeving lastig kan zijn. Ze zoekt daarom altijd iemand die haar kan helpen. 

Lokale bewoners kunnen de deuren tot een voorheen onbekende plek openen voor nieuwkomers, dus doe je best om je kennis als lokale bewoner te benadrukken voor je ervaring. 

Vertel je verhalen over de geschiedenis van een locatie? Neem je je gasten mee naar plekken die normaal gesproken moeilijk te vinden zijn? Dit soort dingen op je ervaringspagina zetten, kan het verschil maken.

Om te onthouden

  • Laat weten hoe jouw ervaring zich onderscheid van andere activiteiten.
  • Geef gasten het gevoel dat ze onderdeel zijn van de lokale gemeenschap. 

Wat weerhoudt gasten ervan om ervaringen te reserveren?

Er waren verschillende redenen waarom respondenten besloten om een ervaring niet te reserveren. De meest voorkomende barrière was de prijs. Gasten die niet reserveerden, vonden de ervaring vaak te duur in verhouding tot wat ze ervoor kregen. Daarom is het belangrijk om gasten uit te leggen waarom je ervaring waardevoller is dan reguliere activiteiten. 

Vergeet niet dat vooral jij een ervaring waardevol maakt. De prijs van de ervaring dekt niet alleen de kosten voor benodigdheden en andere uitgaven, maar is ook een weerspiegeling van jouw tijd, vaardigheden, kennis en uniek perspectief. 

Verschillende respondenten vermeldden dat dit gasten kan overtuigen die twijfelen aan de kwaliteit van de ervaringen. 

Het onderzoeksteam ontdekte ook dat veel respondenten die niet reserveerden, zich liever niet zo ver van tevoren wilden vastleggen voor een bepaald tijdstip tijdens hun reis. Reizigers houden meestal van een ongedwongen agenda, wat betekent dat ze vaak pas kort van tevoren willen boeken. Om hierop in te spelen, geven sommige hosts gasten ook nog vlak voor een ervaring begint de kans om te reserveren. Het verlengen van je sluitingstijd kan dus helpen meer gasten te trekken. 

Om te onthouden

  • Geef specifiek aan waarom je ervaring de prijs waard is.
  • Trek gasten aan die zich niet te ver van tevoren op een bepaald tijdstip willen vastleggen door hen toe te staan kort van tevoren te reserveren.

Of gasten een ervaring boeken hangt van erg veel aspecten af en het onderzoeksteam van Airbnb probeert deze zoveel mogelijk te achterhalen. Het uiteindelijke doel van dit onderzoek is om hosts inzichten te geven waar ze iets mee kunnen doen, dus hopelijk heb je hier iets aan gehad.