English  Español  中文 —  Deutsch  Français  Italiano — 日本語  한국어  русский  Português Nederlands

Heb je je ooit afgevraagd waarom gasten een ervaring boeken? Of waarom ze blijven terugkomen?

Het team van Airbnb Ervaringen interviewde onlangs 150 reizigers en verzamelde ongelooflijke inzichten in wat gasten drijft om ervaringen te boeken en wat hen inspireert om 5-sterrenrecensies achter te laten. We gebruiken deze inzichten om de manier waarop we Airbnb Ervaringen bij nieuwe gasten onder de aandacht brengen te verbeteren, en om de Airbnb-website bij te werken – met als doel meer reserveringen voor jou. Veel van de inzichten en tips van deze gasten kunnen je helpen bij het verhogen van je eigen aantal reserveringen! Lees verder om meer te weten te komen over de motivatie van gasten om te boeken en 5-sterrenrecensies achter te laten.

1. Gasten willen zoveel mogelijk details

We ontdekten dat gasten soms nog vragen hebben na het bekijken van een ervaringspagina. Gasten die wilden boeken, voelden zich aangetrokken tot foto’s die duidelijk de activiteit lieten zien waaraan ze zouden deelnemen. Gasten vielen ook voor actieve foto’s met bezienswaardigheden op de achtergrond, vooral als dat de eerste foto was.

Een duidelijke, beeldende titel en beschrijving kunnen helpen bij het verduidelijken van de activiteit waaraan gasten zullen deelnemen. Gebruik je foto’s en titels om ook de unieke toegang te benadrukken die jij je gasten biedt. En laat zien dat je een lokale expert bent waarmee ze echt op pad willen.

Dit zijn drie voorbeelden van titels waar gasten zich tot voelden aangetrokken:

Wandeltocht door de straten van Londen met een econoom

Paella op het mooiste terras

Liedjes schrijven met een producer met een platina-plaat

Deze titels zijn beschrijvend en benadrukken ook de expertise van de host of toegang tot een speciale plek.

2. Lastminutereizigers willen je ervaring reserveren

Tijdens recente onderzoekssessies merkten we dat veel reizigers die tijdens hun reis een ervaring wilden boeken, interesse hadden om voor diezelfde dag of die avond nog iets te boeken. Sommige gasten maken hun plannen vooraf, maar veel gasten boeken juist op de dag zelf.

Trendrapportages uit de reisbranche tonen aan dat de meerderheid van de reizigers op zoek is naar tours en activiteiten die nog dezelfde dag worden aangeboden. Sommige hosts merken dat het verkorten van de sluitingstijden voor reserveringen kan helpen om het aantal reserveringen te verhogen.

3. Gasten willen zich verzorgd voelen, zelfs voordat de ervaring begint

De tijd voorafgaand aan de start van een ervaring kan bijzonder belangrijk zijn voor gasten. Stuur een bericht naar je gasten voor je ervaring begint, deel met ze wat ze kunnen verwachten, geef duidelijke details over de ontmoetingsplaats en voorzie ze van vervoerssuggesties om hun ervaring goed te laten beginnen. Hoe grondiger je bent, hoe meer vertrouwen je gasten in je zullen hebben voordat ze aankomen.

“Bij de meeste ervaringen stuurt de host je voorafgaand aan de ervaring, bijvoorbeeld drie dagen ervoor, al wat berichtjes en tips. Dat geeft me een veilig en verzorgd gevoel. Ik weet dan dat de host weet dat ik mee ga.”- Teagan, gast van Airbnb Ervaringen

Gasten zoeken vaak hun weg door nieuwe steden, en dat kan stressvol zijn. Een makkelijk te vinden ontmoetingsplaats helpt de ervaring op een positieve manier te beginnen.

Gasten waarderen het ook als de host er is als ze bij het ontmoetingspunt aankomen. Probeer daarom vroeg bij je ontmoetingsplaats aan te komen. Het wordt veelal ook gewaardeerd als een ervaring op tijd eindigt. Sommige gasten hebben direct na de ervaring alweer andere plannen. Dan is het handig als een host de officiële eindtijd van de ervaring vermeldt en zijn gasten verzekert dat ze tijdig weer kunnen vertrekken.

5. Gasten zijn op zoek naar unieke ervaringen

Gasten beschouwen Airbnb Ervaringen als unieker dan andere typische toeristische activiteiten. Ze vinden het geweldig dat Airbnb Ervaringen hen toegang bieden tot een lokale cultuur die ze anders niet zouden kunnen ervaren. Laat potentiële gasten weten dat ze deze ervaring niet zouden kunnen beleven zonder jou als host. Zorg ervoor dat jouw ervaring speciale toegang biedt die je gasten zelf niet zouden kunnen regelen. Zo heb je kans op meer 5-sterrenrecensies.

6. Gasten genieten van de flexibiliteit en intimiteit van kleine groepen

Gasten vinden kleine groepsformaten tijdens ervaringen prettig: daardoor voelen ze zich bijzonder, en kunnen ze beter nieuwe mensen ontmoeten. Overweeg om momenten in je ervaring te bouwen waarbij gasten met elkaar kunnen communiceren en elkaar beter kunnen leren kennen. IJsbrekers en kennismakingen aan het begin van de ervaring kunnen je gasten helpen met elkaar in contact te komen. Je kunt ook suggereren dat je gasten samenwerken aan een activiteit of uitdaging tijdens de ervaring. Zo krijgen ze een band.

“Ik reis graag alleen, maar helemaal alleen zijn als je op reis bent, is een beetje saai. Je wilt toch ook leuke verhalen kunnen delen, en soms wil je ook graag dat iemand foto’s van je neemt.”- Katharine, gast van Airbnb Ervaringen

Gasten houden dus van een klein groepsformaat, maar ze waarderen het ook als een host flexibel is en delen van de ervaring aanpast aan de groep. Sommige hosts vragen hun gasten of er iets is wat ze bijzonder graag willen zien, leren of doen tijdens de ervaring. Ze proberen dan aan deze verzoeken te voldoen.

Klaar om een ervaring te zien vanuit de ogen van een gast? Deze video vanuit het perspectief van een gast vertelt je meer over hoe ervaringsgasten zich voelen als ze ver van huis zijn, en hoe ze zich echt thuis gaan voelen .