Ο Chip Conley, επιχειρηματίας στον τομέα της φιλοξενίας, στρατηγικός σύμβουλος της Airbnb και επί μακρόν πρωταθλητής-οικοδεσπότης, μοιράστηκε πρόσφατα τις σκέψεις του για τη σχέση μεταξύ σοφίας και εργασίας και τον τρόπο με τον οποίο η κοινότητα οικοδεσποτών της Airbnb έχει βοηθήσει στη διαμόρφωση της καριέρας του.

Ε: Έχεις επενδύσει πολλά χρόνια στη φιλοξενία και στην κοινότητα οικοδεσποτών της Airbnb. Πώς ενέπνευσε όλη αυτή η εμπειρία σου τη σοφία που μοιράζεσαι στο νέο σου βιβλίο;

Α: Πρώτον, μου λείπει η κοινότητα των οικοδεσποτών μας. Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων χρόνων που είχα αναλάβει ηγετικό ρόλο στην εταιρεία, μου άρεσε να ταξιδεύω σε όλο τον κόσμο μαθαίνοντας από τους οικοδεσπότες μας. Υπάρχει ένα παλιό ρητό, “Η γνώση μιλάει, η σοφία ακούει”, και συνειδητοποίησα ότι η κοινότητα των οικοδεσποτών μας αποτελείται από ικανούς ακροατές αλλά και αξιοσημείωτους συνεργάτες στο σύνολό της. Η “σοφία του πλήθους” (η παγκόσμια κοινότητα των οικοδεσποτών μας) μου έμαθε αρκετά και ελπίζω ότι η κοινότητα θα δει κάποιες από τις απόψεις της να αποτυπώνονται στο νέο μου βιβλίο, το οποίο εξηγεί γιατί χρειάζεται να εκτιμούμε τη σοφία σε έναν κόσμο που κυριαρχείται όλο και περισσότερο από την τεχνολογία.

Ε: Τι μπορούν να μάθουν οι οικοδεσπότες από τη δική σου προσέγγιση για τα δικά τους ταξίδια φιλοξενίας;

Α: Ήταν συναρπαστικό να έχω δυο φορές την ηλικία του μέσου υπαλλήλου της Airbnb κατά τη διάρκεια των πεντέμισι ετών μου στην εταιρεία (τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ως σύμβουλος). Έκανα ό, τι καλύτερο μπορούσα για να είμαι πρότυπο για την κοινότητα των οικοδεσποτών μας και, ειδικά, για εκείνους που είναι λίγο μεγαλύτεροι. Ο Brian και οι συνιδρυτές του εκτιμούν ιδιαίτερα το γεγονός ότι οι οικοδεσπότες ηλικίας 50 και άνω λαμβάνουν τα υψηλότερα ποσοστά ικανοποίησης επισκεπτών της Airbnb από οποιαδήποτε άλλη πληθυσμιακή ομάδα. Αυτό ενδέχεται να οφείλεται σε ορισμένους λόγους: περισσότερος χρόνος για να εστιάσουν στις δεξιότητές τους ως οικοδεσπότες, αυξανόμενη συναισθηματική νοημοσύνη καθώς μεγαλώνουμε (βασικό χαρακτηριστικό των καλών οικοδεσποτών) και ίσως μια πιο μακροπρόθεσμη δέσμευση στη φιλοξενία ως μέσο δημιουργίας συνταξιοδοτικού εισοδήματος. Δεν νομίζω ότι κάποια ηλικιακή ομάδα κατέχει μονοπώλιο στη σοφία, αλλά είναι ένα χαρακτηριστικό που μπορεί κανείς να καλλιεργήσει και να χρησιμοποιήσει με την πάροδο του χρόνου.

Ε: Πώς άλλαξε, αν άλλαξε, η έννοια της φιλοξενίας για σένα από τα 20, 30, 40 και μετά;

Α: Όταν ξεκίνησα το Joie de Vivre Hospitality στα μέσα των 20 χρόνων μου (1987), η εταιρεία ήταν μία από τις πρώτες εταιρείες μπουτίκ ξενοδοχείων στις ΗΠΑ. Αποδείξαμε ότι ένας αυξανόμενος αριθμός ταξιδιωτών έψαχνε για μια πιο εξατομικευμένη, τοπική εμπειρία διαμονής σε ξενοδοχείο. Περιέργως, αλλάξαμε τον τίτλο για τα άτομα που εργάζονταν στην υποδοχή από “υπάλληλοι” σε “οικοδεσπότες”, οπότε η ιδέα της φιλοξενίας είναι στο αίμα μου εδώ και 32 χρόνια. Κατά τη διάρκεια των 24 ετών μου ως Διευθύνων Σύμβουλος της εν λόγω εταιρείας, δημιουργήσαμε 52 μπουτίκ ξενοδοχεία και κατέστη σαφές ότι οι μεγάλες παγκόσμιες αλυσίδες ήθελαν να αρχίσουν να μοιάζουν περισσότερο με αυτά (περισσότερη προσοχή στη διακόσμηση, καλύτερα εστιατόρια και μπαρ, μεγαλύτερη εστίαση στις τοπικές εμπειρίες). Όταν άρχισα να εργάζομαι στην Airbnb ως επικεφαλής του τμήματος Παγκόσμιας Φιλοξενίας και Στρατηγικής, είδα αυτό το νέο κύμα ενοικίασης καταλυμάτων, όπως η καινοτομία των μπουτίκ ξενοδοχείων, να κερδίζει έδαφος, καθώς η τεχνολογία επέτρεψε στην Airbnb να πάρει τη φιλοξενία σε τοπικό επίπεδο και να την μετατρέψει σε παγκόσμιο φαινόμενο. Όταν ο Brian Chesky με πλησίασε πριν από πεντέμισι χρόνια για να ενταχθώ στην εταιρεία, με ρώτησε, “Πώς θα σου φαινόταν να εκδημοκρατίσεις τη φιλοξενία;” Πιστεύω ότι αυτό έκανε η Airbnb και η εκπληκτική κοινότητα των οικοδεσποτών μας.

Ε: Τι συμβουλή θα έδινες σε έναν νέο οικοδεσπότη στα πρώτα του βήματα;

Α: Το κοινό χαρακτηριστικό των καλύτερων οικοδεσποτών μας σε όλο τον κόσμο είναι ένας συνδυασμός καλής οργάνωσης, φιλοξενίας και ενσυναίσθησης. Αυτά είναι διαφορετικά χαρακτηριστικά και ορισμένοι οικοδεσπότες μπορεί να είναι καλύτεροι σε μερικά από αυτά, αλλά εκείνοι που μπορούν να τα κατέχουν όλα (μερικές φορές ένα ζευγάρι τα συνδυάζει όλα) θα είναι πολύ επιτυχημένοι.

Ε: Ποια είναι τα επόμενα βήματά σου, Chip; Τι θα ήθελες να σου φέρει η επόμενη σεζόν;

Α: Εξακολουθώ να είμαι στρατηγικός σύμβουλος του Brian και της ομάδας του. Κατά τη διαδικασία συγγραφής του Wisdom@Work μπόρεσα να δω πόσοι άνθρωποι στη μέση ηλικία αλλά και μεγαλύτεροι, έχουν την επιθυμία να αναθεωρήσουν τη ζωή και την καριέρα τους, αλλά πόσους λίγους πόρους έχουμε για να στηρίξουμε ανθρώπους της μέσης ηλικίας που βρίσκονται σε διαδικασία συνειδητοποίησης. Έτσι, δημιούργησα την πρώτη σχολή σοφίας στον κόσμο για άτομα μέσης ηλικίας, τη Modern Elder Academy, η οποία αφιερώνεται στην παροχή του χώρου και των εργαλείων για να μπορέσει ένας μαθητής να ξεκινήσει τη διαδικασία αναμόρφωσης της ζωής του. Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται παραθαλάσσια, μια ώρα βόρεια του Cabo San Lucas στη νότια Μπάχα του Μεξικού, οπότε ασχολούμαι και πάλι με τη φιλοξενία. Έρχονται άνθρωποι από όλο τον κόσμο.

Για να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με το βιβλίο του Chip και τη Modern Elder Academy, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του.