English中文DeutschEspañolFrançaisItaliano日本語한국어Portuguêsру́сский

Stel je eens voor dat er een wereld bestaat zonder vreemden. Hoe zou dat er wereldwijd uitzien? En wat zou dat voor jou betekenen?

Omdat wij unieke en lokale ervaringen aanbieden, het gevoel van ergens thuishoren en minder vreemden over de hele wereld, wilden we op een dynamische manier laten zien hoe klein en vriendelijk de wereld kan worden met Airbnb. Om dat te kunnen doen hebben we een nieuwe interactieve kaart ontwikkeld die alle Airbnb-activiteiten wereldwijd laat zien — met een overzicht van de real-time acties van onze #OneLessStranger beweging, globale hotspots, aankomst van gasten en recente mijlpalen waaronder de laatste tijdens oud en nieuw. (Op 31 december 2014 hebben we het aantal vreemden in de wereld verminderd met bijna 550.000 reizigers, die op dat moment in een Airbnb verbleven in meer dan 190 landen. Onze drukste nacht ooit!)

Je kan op de kaart klikken om de activiteit te zien rondom onze #OneLessStranger beweging en op de speciale icoontjes om te zien wat onze community doet met deze uitdaging. We hebben zoveel vriendelijkheid acties ervaren over de hele wereld — van Vicky in Toronto die ervoor zorgde dat het jaar 2015 goed zou beginnen voor een onbekende, door een kater remedie-pakket te verzorgen en een medewerker van de EHBO die vrienden werd met Patty Blank toen zij chili kwam langsbrengen tijdens een koude winterdag. De beweging heeft allerlei soorten mensen geïnspireerd en verschillende soorten creatieve daden. Op deze kaart kun je zien waar ze plaatsvinden, op het moment dat ze daadwerkelijk gebeuren.

country_800x425-1

Deze kaart laat allerlei interessante activiteiten zien, zoals het aantal reizigers die op dit moment, ergens ter wereld, aankomen in hun Airbnb. Van de 550.000 gasten die tijdens oud en nieuw incheckten, zaten 91.000 nieuwe gasten die Airbnb voor de eerste keer gebruikten. Er waren 22.000 nieuwe hosts die hun huis openden voor reizigers, bovenop onze wereldwijde community van meer dan een miljoen plekken om te verblijven. In vergelijking, slechts vijf jaar geleden hadden we ongeveer 2.000 mensen die in een Airbnb logeerden tijdens oud en nieuw. Mensen vierden het nieuwe jaar in hun eigen Airbnb op allerlei unieke manieren — zo zagen we dat er tien huwelijksaanzoeken in een Airbnb gedaan werden, alleen al in Manhatten. En sommige mensen kozen voor een wel heel bijzondere manier van reizen, zo verbleven 133 Airbnb-gasten in een Amsterdamse woonboot om het nieuwe jaar te vieren. Hier in de Verenigde Staten, waren gasten uit New York de grootste groep bezoekers aan Mexico City tijdens de vakantie.

“Een deel van de uitdaging van deze ervaring was het bedenken hoe we schaal van deze Airbnb-ervaringen konden samenbrengen met de enorme diversiteit aan ervaringen. De onderlinge verbindingen die mensen aangaan zijn ontzettend persoonlijk. Daarom hebben we besloten om de kaart op een speelse manier te benaderen, door bepaalde cijfers en geografische elementen tot leven te brengen en zo de diversiteit van onze planeet te laten zien.”

-Andrew Schapiro, Hoofd Kunst Afdeling

Dit is slechts een voorproefje van wat er in het nieuwe jaar gaat gebeuren… en dit is nog maar het begin.

Ontdek de kaart www.airbnb.com/map vandaag nog, zodat je kunt zien hoe onze community mensen van over de hele wereld bij elkaar brengt. Iedereen kan onderdeel zijn van deze kaart door een reis te reserveren op Airbnb of een bijdrage te leveren aan de One Less Stranger beweging.