English  Español  中文 —  Deutsch  Français  Italiano — 日本語  한국어  русский  Português  Nederlands

We gebruiken wat wij geleerd hebben van onze community van onze succesvolle community van hosts en hebben dat opgesplitst in drie delen om jou te helpen om een aantrekkelijke en eenvoudig te reserveren pagina voor je ervaring(en) te maken.

1. Een verhaal vertellen

 

Je kunt de pagina van jouw Airbnb-ervaring eigenlijk zien als een ‘etalage’ — het is wat gasten zien voordat ze besluiten om een reservering te maken, en wat jouw ervaring laat opvallen.

 

 

Een geloofwaardige verteller

Elk verhaal heeft een geweldige schrijver nodig. In de sectie ‘Over je verhuurder’ vertel je potentiële gasten over jezelf en je passies.

Veel mensen vinden het moeilijk om over zichzelf te praten, maar gasten willen weten waarom ze voor jou moeten kiezen. Begin je bio door de volgende dingen in je achterhoofd te houden:

 • Wanneer ben je begonnen met het leren over het onderwerp van je ervaring?
 • Woon je al lang in jouw stad?
 • Bent je ooit publiekelijk erkend (bijvoorbeeld prijzen of artikelen die over je zijn geschreven?)
 • Wat is iets dat opvalt aan je verleden?
 • Ben je lid van een herkenbare of bekende community?
 • Waarom maakt jouw passie je de perfecte host voor deze ervaring? Welke speciale kwaliteiten maken jou uniek?

Bekijk dit geweldige voorbeeld.

Schets een beeld van wat jullie gaan doen

Gasten zijn eerder geneigd om jouw ervaring te boeken als ze een duidelijk beeld hebben van wat ze kunnen verwachten. Zorg daarom dat in de gedeelten ‘Wat gaan we doen’ en ‘Waar gaan we naartoe?’ het volgende staat:

 • Deel het verhaal van deze ervaring, met een begin, midden en eind
 • Vertel welke oriëntatiepunten of locaties ze op de route zullen zien, als er meer dan één locatie is
 • Deel wat de locatie of activiteit zo speciaal en uniek maakt — wees gedetailleerd!
 • Deel de activiteiten waaraan ze zullen deelnemen en leg uit hoe ze omgaan met andere gasten

Zit je vast? Deel een korte beschrijving van je ervaring met een paar vrienden. Wat zijn de vragen die zij hebben over jouw ervaring?

Bekijk dit geweldige voorbeeld.

2. Verwachtingen stellen

Het bepalen van de juiste verwachtingen heeft veel hosts geholpen bij hun weg naar succes. Daardoor kun je meer beoordelingen van vijf sterren en hogere beoordelingen krijgen — daarmee wordt je kans groter dat gasten zullen reserveren.

Wees duidelijk en leg uit ‘Wat er inclusief is’

Gasten bepalen of de ervaring waar voor hun geld is aan de hand van de dingen die inclusief zijn, in vergelijking met de totale kosten. Als je aangeeft dat twee drankjes inclusief zijn, verzorg dan minimaal twee drankjes. Veel negatieve recensies zijn gebaseerd op onvervulde verwachtingen.

Professionele tip: Veel hosts hebben een speciaal verrassingselement tijdens hun ervaring, waardoor hun gasten echt een ‘wow’ ervaring beleven.

Bekijk dit geweldige voorbeeld.

Help gasten zich voorbereid te voelen in het gedeelte ‘Waar gaan we naartoe’

Door gasten een idee te geven van waar jouw ervaring zal plaatsvinden en het belang van elke stop onderweg toe te lichten, zullen ze zich bij aankomst veilig en voorbereid voelen. Overweeg het volgende:

 • Opties met openbaar vervoer
 • Parkeerlocaties en kosten
 • Geschatte reistijden
 • Specifieke metrohaltes en stationsuitgangen
 • Bezienswaardigheden in de buurt, uitgangen of een bovengrondse trekpleister die gemakkelijk te vinden is

Bekijk dit geweldige voorbeeld.

3. Geef je reserveringen een boost

Zorg ervoor dat jouw Ervaringspagina het werk voor je doet, door ervoor te zorgen dat je kalender, doorlooptijden en prijzen zijn bijgewerkt.

Meer beschikbaarheid toevoegen

Stelt je voor dat elke plek in jouw kalender een gelegenheid is voor gasten om jou te kunnen vinden. Natuurlijk is de planning altijd helemaal aan jou, maar hoe meer beschikbaarheid jij kunt bieden, hoe meer mogelijkheden er zijn voor gasten om jouw ervaring te reserveren.

Speel met je prijzen om meer gasten te krijgen

Net zoals met je kalender, heb je ook altijd de volledige controle over jouw prijs. We hebben gezien dat veel hosts in het begin zijn begonnen met een lagere ‘introductieprijs’ en de prijs vervolgens hoger maakten toen ze meer positieve recensies kregen.

We geven je nog een extra tip over prijzen: Onze data laat zien dat ervaringen met toegangskaartjes die al zijn opgenomen in de prijs (naar een show, museum, game, etc.) meer reserveringen krijgen dan bij ervaringen waar je apart moet betalen op deze locaties om het evenement bij te wonen.

Je ervaring actief houden in de zoekresultaten

Ongeveer 20% van onze reserveringen wordt gemaakt binnen twee dagen voordat de ervaring gaat beginnen. Overweeg om je doorlooptijden zo dicht mogelijk bij de begintijd van je activiteit te houden, zodat je ervaring zichtbaar blijft voor last-minute reserveringen.

Je kunt doorgaan met het aanpassen van je pagina, terwijl jij van je gasten leert over wat het beste werkt voor jou, voor je financiën, en voor jouw levensstijl. Voor meer informatie raden we je het volgende artikel aan: Simpele stappen voor een boost in het aantal reserveringen!